Ereğli'de hepatit A görülen 7 öğrenci tedavi altına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 11:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda 2 öğrencide hepatit A hastalığı bulgularına rastlanılınca hastaneye sevk edildi. Okulda inceleme yapan İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okul suyundan ve kantininde satılan gıdalardan numune aldı.

Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesinde faaliyet gösteren ve 220 öğrencisi olan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda 7 öğrencide hepatit A hastalığı bulgularına rastlandı. Okula incelemeye gelen Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner, "Bugün birkaç öğrencinin rahatsızlığından dolayı okula gelmediği haberini aldık. Bu haber üzerine hastanelerden yaptığımız araştırmalarda bu okuldan 7 öğrencinin peyderpey hepatit A hastalığı tanısı ve tetkiki konularak hastanelere yatırıldığını öğrendik. Bunların aile, arkadaşları ve öğretmenleri ile yaptığımız araştırmada hastalığın yayılma ihtimalinin olup olmadığını tesbit etmek amacıyla, Ereğli Sağlık Grup Başkanlığı'na konuyu ilettik ve buradaki görevli arkadaşlarla okulda bir tarama yaptık. Tarama sonucunda 2 öğrencimizde daha hepatit A olma ihtimali teşhisi konuldu. Bu öğrencileri Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk ettik." dedi.

Ereğli'de genelinde Kasım ayı çerisinde yapılan sağlık taramalarından 17 kişide Hepatit A vakasına rastlanıldığını belirten Güner, bunun üzerine okuldaki sulardan ve okul kantinindeki gıdalardan numuneler aldıklarını söyledi. Sıkıntılı bir durum olmamakla birlikte tedbirlerini aldıklarını kaydeden Güner, "Hastalığın yoğun olarak yaygın olduğu bir köy yok, ama daha çok Göktepe ve Dağlar köyündeki sulardan numuneler alacağız. Okullarımızda taşımalı olarak yemek verildiği için yiyeceklerle bulaşma ihtimali nedeniyle de yemek firması ile irtibata geçilecek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber