Çelik: MEB her gün 1 milyon 200 bin öğrenciye yemek veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 12:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığın her gün 1 milyon 200 bin öğrenciye yemek verdiğini belirterek, "Bu rakam Fransa, Almanya ve İngiltere ordusundan daha fazla" dedi.

Bakan Çelik, Manisa'nın Salihli ilçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

İktidara geldiklerinde Türkiye genelinde 100 Anadolu öğretmen lisesi olduğunu, bu sayının 194'e çıkarıldığını belirten Çelik, en çok Anadolu öğretmen lisenin 6 taneyle Manisa'da olduğunu kaydetti.

Açılışı yapılan okulun spor salonu ve yurtlarıyla örnek olduğunu belirten Bakan Çelik, Anadolu öğretmen liselerinin fen liseleri gibi önemli liseler olduğunu, buralardan mezun olan öğrencilerin üniversiteye giderken Milli Eğitim Bakanlığından burs aldığını söyledi.

Derslik yapımına önem verdiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Çelik, 6 yılda 130 bin derslik yapıldığını, her 3 faal derslikten birinin kendi dönemlerinde bitirildiğini, her 3 öğretmenden birinin bu dönemde atandığını söyledi.

Bakan Çelik, toplam nüfusta 0-14 yaş grubunun yüzde 28, 34 yaş altının yüzde 63 oranında olduğunu belirterek, 45 milyon genç nüfus ile Türkiye'nin büyük potansiyeli olduğunu ve Avrupa'nın yaşlı nüfusunu genç nüfusun kurtarabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber