Gül ve Satoğlu ailelerinden CHP'li Arıtman'a dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)

GÜL ve Satoğlu aileleri tarafından CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kendilerine yönelik iddialarıyla ilgili olarak Ankara'da dava açılacağı, bu konudaki hazırlıkların iki ailenin hukukçuları tarafından incelendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri'de oturan erkek kardeşi Macit Gül, milletvekili Canan Arıtman'ın iddialarının kendilerini ve anne tarafı olan Satoğlu ailesini üzdüğünü söyledi. Macit Gül, ?Hayret edilecek, asılsız bir iddia. Bunlar olacak şey mi, yakışık aldı mı? Hem Satoğlu hem de Gül aileleri adına Ankara'da oturan yakınlarımız hukuki işlemleri başlatacak? dedi. Macit Gül, milletvekilinin Satoğlu ailesinin kökeniyle ilgili durumu İzmir'de oturan dayılarından duyduğu yolundaki iddialara ise, ?Çok gülünç? olarak nitelendirdi.

Satoğlu ailesinin, milletvekili Arıtman'a karşı açacakları davada ailenin ünlü Mevlevi İbrahim Tennuri Hazretlerine kadar dayanan Selçuklu dönemine kadar uzanan seceresi ve nüfus kayıtları da delil olarak sunulacak.

TELEVİZYONDA HABERLER İZLETTİRİLMEDİ

Öte yandan Macit Gül'le birlikte aynı evde kalan Cumhurbaşkanı'nın annesi Adeviye Gül'e (Satoğlu) bu konudaki haberler, tansiyonu yükselmesin diye televizyondan izlettirilmedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber