Çelik: Her üç öğretmenden biri dönemimizde atandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "İktidarımızda hayırseverlerin de katkılarıyla 130 bin derslik yaptık. Her üç öğretmenden biri dönemimizde atandı. 730 bin bilgisayar ve 750 milyon ücretsiz kitap dağıttık." dedi.

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Manisa'ya gelen Bakan Çelik, Kırkağaç ilçesinde hayırsever işadamı Nusret Dereköylü tarafından babası adına yaptırılan, 18 derslik Hacı İsmail Dereköylü Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde birçok alanda değişim süreci yaşandığını söyledi.

Türkiye'de en çok Anadolu öğretmen lisesinin Manisa'da bulunduğunu belirten Çelik, eğitimde öncelikli illerden biri olduğunu aktardı. İnsanların doğduğu ve doyduğu yerlere vefa borcu olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, "Sayın Nusret bey, doğduğu yere sırtını dönmedi ve babasına da hayırlı bir evlat oldu. Parasından başka hiçbir şeyi olmayan, dünyanın en fakir insanıdır. Nusret, kelime olarak yardım eden, destek olan demek. Nusret beye ismiyle müsamma biri olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra Bakan Hüseyin Çelik, bir grup öğrenciye, basın mensuplarına ve davetlilere, altın kaplamalı kitap ayracı verdi.

AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı ise Bakan Çelik ve Milletvekili Bülent Arınç'a, ilçenin sembolü olan kavun hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber