I. Ulusal MYO müdürler toplantısı yapıldı

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönderen: Müdür

I. ULUSAL MESLEK YÜKSEKOKULLARI MÜDÜRLER TOPLANTISI 26-28 KASIM 2004 TARİHLERİNDE NEVŞEHİR' de YAPILDI.

Yükseköğretim Kurulu Endüstriyel Eğitim Proje Başkanlığı'nın girişimleri ile Erciyes Üniversitesi Nevşehir Meslek Yüksekokulu ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu'nun yerel koordinasyonunda 26-28 Kasım 2004 tarihleri arasında Nevşehir'de ?I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürler Toplantısı? yapıldı. Toplantıda, meslek yüksekokullarının günümüzdeki durumu değerlendirildi, akademik sorunları ele alındı ve kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesine yönelik değerlendirilmeler yapıldı.

Kötü hava şartlarına karşın toplantıya 300'ün üzerinde MYO müdürü, müdür yardımcısı, bölüm başkanı ve program koordinatörü katıldı. Toplantının açılışında, Nevşehir Valisi Sayın Alaattin Turhan, YÖK Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz, Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver, Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cengiz Utaş, GOP Üniversitesi'ni temsilen Rektör Danışmanı Sayın Prof. Dr. M. Rüştü Karaman ve Erciyes Üniversitesi Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Y. Doç. Dr. Kurtuluş Karamustafa toplantı ve toplantının önemi ile ilgili konuşmalarını yaptılar.

Açılış konuşmalarını takiben YÖK Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz'un başkanlığında bir açılış paneli yapıldı. Açılış panelinde, YÖK Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz "Meslek yüksekokullarını geliştirmek için üzerinde çalışılan projeler" ile ilgili değerlendirmede bulundular. YÖK-Endüstriyel Eğitim Projesi Başkanı Sayın Prof. Dr. S. Hüseyin Tokay "Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş ve öğretim elemanlarının endüstri deneyimlerini arttırma" konusunda, Ankara Üniversitesi Çankırı MYO Müdürü ve IVETA Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Başkanı Sayın Prof. Dr. Prof. Dr. Sabahattin Balcı "Meslek yüksekokullarında dış ilişkiler" konusunda, Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun MYO Müdürü Y. Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu "Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulamaları" konusunda oldukça faydalı sunumlar yaparken, TEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Oal'da iş dünyası açısından meslek yüksekokullarının yeri ve önemini değerlendirdiler.

Toplantıya altı farklı komisyonda atölye çalışması şeklinde devam edildi ve 28 Kasım 2004 Pazar günü atölye çalışmaları sonucu ulaşılan komisyon raporlarının sunulması ve değerlendirmesi ile devam edildi. Toplantı katılımcıların kısa bir Kapadokya turu ile son buldu.

Toplantıya katılanlar kötü hava muhalefetinden oluşan ulaşım aksaklıklarına rağmen toplantının organizasyonundan son derece memnun kaldılar. Toplantının yerel koordinasyonunu gerçekleştiren Erciyes Üniversitesi Nevşehir MYO Müdürü Sayın Y. Doç. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile GOP Üniversitesi Tokat MYO Müdürü Sayın Prof. Dr. M. Rüştü Karaman'ın heyecanları, gayret ve çabaları tüm katılımcılarca takdire şayan olarak karşılandı.

(Detaylı bilgi için http://www.myo.eunev.edu.tr/web_2003/Tplt_2004/Tplt_index_tr.htm)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber