Yabancı dilde eğitimi biz kaldırdık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bütçe görüşmeleri sırasında MHP milletvekillerinin gündeme getirdiği "Siz Anadolu liselerini ortadan kaldırdınız, genel liseye dönüştürdünüz." eleştirisini cevapladı.

Çelik, MHP'nin yöneticilerinin hep yabancı dilde eğitimin doğru olmadığını, bunun bir sömürge mantığı olduğunu söylediğini belirttikten sonra "İlk defa Anadolu liselerinde yabancı dilde eğitimi ortadan kaldıran bu İktidardır, biziz, yabancı dil eğitimi devam ediyor. Yabancı dilde eğitim kaldırılmıştır arkadaşlar." dedi.

Bir matematik öğretmeninin İngilizce matematik dersi vermesi için çok iyi matematik bilmesi gerektiğine dikkat çeken Çelik "Çok iyi yabancı dil bilmesi lazım ve o öğrencinin de dil konusunda hiçbir problemi olmaması lazım yabancı dilde. Kâğıt üzerinde bizden önce biz birbirimizi kandırıyorduk. Bu dersler İngilizce yapılıyormuş gibi görünüyordu ve bu derslere giren öğretmenlere de yüzde 25 fazla ücret ödeniyordu ama dersler Türkçe yapılıyordu. Öyle miydi, değil miydi? Öğretmen olanlar var içinizde. Birbirimizi kâğıt üzerinde kandırıyorduk." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber