Kar maskeli soyguncular, belediyenin vergi gelirlerini gasp etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler'de, kar maskeli ve silahlı şahıslar, banka şubesine para götüren aracı soydu. Bahçelievler Belediyesi'nin tahsilat veznelerinde toplanan ve birçok vergi kalemlerinden elde edilen 170 bin YTL'yi banka şubesine götüren araçta soygunu gerçekleştiren 3 kişi, olaydan sonra kayıplara karıştı. Görgü tanıkları, soyguncuların "Dur polis! " diyerek banka aracını durdurduklarını belirtti.

Alınan bilgiye göre soygun, saat 16:10 sularında Siyavuşpaşa Mahallesi İğde Sokak üzerinde meydana geldi. Bahçelievler Belediyesi ve Vakıfbank arasındaki anlaşma gereği banka görevlileri, belediyenin tahsilat veznelerinde toplanan paraları her akşam alarak Vakıfbank Haznedar Şubesi'ne götürüyordu. Bugünkü tahsilatı almak için Bahçelievler Belediyesi'ne gelen iki görevli, tutanak karşılığında 170 bin YTL'yi alarak 06 BE 7263 plakalı bir otomobille Haznedar'a doğru yola çıktı. İğde Sokak üzerinde ilerleyen otomobilin önüdeki 34 DU 3895 plakalı Pegaut marka otomobilden inen kar maskeli ve silahlı 3 kişi, hemen arkalarındaki otomobile yöneldi. "Dur Polis, aç kapıları! " diye bağıran şahıslar, otomobilde bulunan para dolu çantayı alarak kendi araçlarına bindi. Havaya bir el ateş eden soyguncular, olay yerinden kaçtı.

Kar maskeli şahısların gerçekleştirdiği soygunu gören Murat Koçoğlu, "Sokak tek yön olduğu için trafik ağır ilerliyordu. Pegaut marka otomobil bir anda durdu. Bir iki dakika geçtikten sonra arabadan inen 3 kişi, silahlarını çekerek arkadaki araca doğru yöneldi. Şahıslar, 'Dur polis, aç kapıları! ' diye bağırdı. Bu sırada kapıları açılan araçtan çantayı aldılar. İçlerinden bir kişi havaya ateş ettikten sonra arabayla kaçtılar." diyerek olayı anlattı.

Olaydan sonra soygunun gerçekleştiği araç ve sokak üzerinde inceleme yapan polis ekipleri, kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı. Soygunun gerçekleştiği otomobilde bulunan iki banka görevlisi ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bahçelievler Belediyesi yetkilileri, alınan paranın; temizlik vergisi, emlak vergisi, inşaat ve işyeri gibi çeşitli vergi kalemlerinden toplanan paralar olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber