Vali yardımcısına suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da, 27 Ekimde polisin ?Dur? ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülen 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'in ailesinin avukatı Münip Ermiş, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman hakkında, ?Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs? iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Antalya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı adına Vali Yardımcısı Mehmet Seyman'ın inceleme yapmak üzere Antalya Cumhuriyet Savcılığından Çağdaş Gemik'in ölümüyle ilgili bilgi talebini içeren yazıda, ?olaya ilişkin resmi görüş ileterek, yargının etki altına alınmaya çalışıldığını? iddia eden ve Seyman hakkında Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına şikayette bulunan Avukat Münip Ermiş, Seyman hakkındaki suç duyurusuna ilişkin dilekçesini Cumhuriyet Savcılığına verdi.

Açıklamaları nedeniyle Antalya Valiliğince de hakkında, ?Kamu görevlilerine iftirada bulunduğu? gerekçesiyle yasal işlem başlatılan Münip Ermiş, dilekçesinde, Vali Yardımcısı Mehmet Seyman'ın 6 Aralık 2008 tarihli yazısıyla, ?Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ettiğini? iddia etti.

Ermiş, dilekçesinde Çağdaş Gemik'in 27 Ekim tarihinde Yeşildere Mahallesi'nde polis memuru Mehmet E. tarafından tabancayla öldürülmesi olayıyla ilgili, Vali Yardımcısı Seyman'ın Antalya Cumhuriyet Savcılığına gönderdiği yazıda, Çağdaş Gemik adeta kaza sonucu ölmüş gibi gösterilmeye çalışıldığını savundu.

Dilekçesinde CMK 277. maddesinde yer alan ?Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüsle? ilgili suç maddesine yer veden dilekçesinde şu iddialara yer verdi:

?277. maddede yer alan 'emir verme, baskı yapma veya nüfuz icra etme fiilleri' açısından failin konumu önemlidir. Hiçbir resmi sıfatı olmayan, sıradan yurttaşın bu suçu işlemesi mümkün değildir. Bu suçu işleyebilmek için failin ya ekonomik olarak,ya siyasi olarak yada idari görev açısından özel bir pozisyonda ve makamından güç alacak bir konumda olması gerekir. Şüpheli Vali yardımcısının idari konumu da 277.maddenin aradığı anlamda bu suçu işlemeye ehil bir durumu yansıttığı şüphesizdir. Suça konu bu yazıda, adeta alay eder şekilde 'şüpheli polis memurunun havaya ateş ettiği bildirilerek' şüphelinin öldürme kastı ile hareket etmediği, sonuçta ölümün kaza sonucunda gerçekleştiği gibi bir görüşün Cumhuriyet Savcılığına aktarılmaya çalıştığı açıktır.?

Ermiş, Vali Yardımcısı Seyman ve varsa diğer şerikler hakkında yasal işlem yapılmasını talep ederek, savcılığa yazışma ve açıklamaların yer aldığı ekleri sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber