Ankara ve İstanbul güne karla uyandı

Haber Giriş : 24 Aralık 2008 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da sabah saatlerinde özellikle şehrin yüksek kesimlerinde mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Şehrin ana arterlerinde ve birçok noktasında karla mücadele araçları hazır bekletildi.

Meteoroloji'nin tahminleri tuttu ve İstanbul'un bazı kesimleri sabah kar yağışıyla güne başladı. Özellikle Gaziosmanpaşa, Beylikdüzü, Sarıyer gibi şehrin yüksek kesimlerinde, sulu kar ve kar yağışı görüldü. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı da sabah 1 dereceye kadar düştü. Sulu kar yağışı sürücülerin görüş mesafesini zaman zaman düşürdü, trafikte yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de karla mücadele hazırlıklarını tamamladı.Şehrin ana arterlerinde ve birçok noktasında karla mücadele araçları hazır bekletildi.

CİHAN
Ankara'da yılın ilk kar yağışı

ANKARA (İHA) - Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ankara'da da etkisini göstermeye başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar kar üzerine adeta dans etti.

Ankara'da yılın ilk kar yağışı gece geç saatlerde başladı. Tamamen beyaza bürünen Başkent'te, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken sürücülerin kullandığı araçlar buz tutan yollarda adeta dans etti. Kar üzerinde ilerlemekte güçlük çeken sürücülerin bir kısmı araçlarına zincir takarak yollarına devam ederken, araçlarında zincir bulundurmayan sürücüler ise geri dönerek başka yollardan gitmeyi tercih etti. Ankara Büyükşehir Belediye ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

Ankara'nın en önemli simgelerinden birisi olan Kocatepe Camii ve Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı, kartpostalları aratmaya manzara ortaya çıkardı.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber