Belediye burslarının iptaline karşı öğrencilerden kampanya

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Öğrenci Gençlik Sendikasına (Genç-Sen) üye öğrenciler, iptal edilen belediye burslarının geri ödenmesi talebiyle "Burslarımızı geri istiyoruz" kampanyası başlattı.

Genç-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emre Öztürk, yaptığı açıklamada,üniversite öğrencilerinin, özellikle de büyükşehirlerde öğrenimlerine devam edenlerin masraflarının önemli miktar tutuğunu söyledi.

Belediyeler tarafından verilen burslardan binlerce öğrencinin yararlandığını anımsatan Öztürk, öğrencilerin bu burslarla yol, kira, yurt aidatı gibi harcamalarının bir bölümünü karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi. Öztürk, şunları kaydetti:

"Yargı kararıyla bursların iptal edilmesi ve konuya herhangi bir çözüm getirilmemesi, ekonomik kriz ortamında ailelerin üzerindeki yükün bir kat daha artmasına yol açtı. Burs alan öğrenciler birçok belge toplayıp, bunları iletmek için günlerce uğraştı. Burslar, öğrenciler için bir umut olmuştu ama geldiğimiz noktada bu imkan ortadan kalkmış durumda."

İptal edilen belediye burslarının geri ödenmesi talebiyle "Burslarımızı geri istiyoruz" kampanyası başlattıklarını belirten Öztürk, kampanyaya renk katmak amacıyla 100 YTL'lik banknotlara benzettikleri ve bir yüzünde konuyla ilgileri bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın fotoğraflarına yer verdikleri kağıtlar hazırladıklarını söyledi

Öztürk, seslerini duyurmak ve soruna çözüm üretilmesini sağlamak amacıyla yarın, çuvallar dolusu kampanya malzemesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde dağıtacaklarını, burslar tekrar ödenmeye başlanıncaya kadar da çeşitli eylem ve etkinlik gerçekleştireceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber