Hastanede gizli kameraları koyanlar belirlenemedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'deki Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin Nöroşirurji polikiliniğindeki 3 muayene odasında geçen Haziran ayında bulunan gizli kameralarla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan gelen müfettişler soruşturmayı tamamladı. Müfettişler hazırladıkları raporu Sağlık Bakanlığı'na verirken gizli kameraları kimlerin koyduğunun belirlenmedi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi poliklinikler binasının 1'inci katındaki Nöroşirurji Polikliniği'nde 22 Haziran 2008 tarihinde doktorların hasta muayene ettiği 3 ayrı odada doktor koltuklarının arkasındaki kalorifer peteği ile duvar arasına yerleştirilen birer gizli kamera bulundu. Hastalarını soyunup muayene olduğu bölümü görecek açıda yerleştirilen kameralar görevliler tarafından temizlik sırasında tesadüfen bulundu.

Sağlık camiasını sarsan olayda bulunan gizli kameralar polislere teslim edilirken, Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı olayı adli yönden, Sağlık Müdürlüğü de idari yönden soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı da olayın incelenmesi için müfettişler görevlendirdi. Kente gelen Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 2 ay süren çalışma yaptıkları aralarında satın alma biriminin de bulunduğu çeşitli birimleri denetleyip, hasta ve personel ile görüştüğü belirtildi. Müfettişlerin, 5 nöroşirurji uzmanı doktorun son 3 yılda yaptığı ameliyat dosyalarını incelediği, bazı hastaların içerisinde röngen ve MR filmlerinin de bulunduğu dosyaları aldığı bildirildi. Müfettişlerin soruşturmalarını tamamlayıp hazırladıkları raporları Sağlık Bakanlığı'na sundukları bildirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili olarak başlattığı soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Polislerin olayla ilgili hastanede bulunan 50 güvenlik kamerası görüntüsünü incelediklerini kaydedildi. Sağlık Müdürlüğü yetkileri, olayı idari yönden soruşturduklarını, savcılığının adli yönden soruşturma yaptıklarını belirterek, bakanlık müfettişlerinin hastanede incelemede bulunduklarını söyledi. Yetkililer yapılan incelemelerde şuana kadar kameraları yerleştirenlerin belirnemediğini ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber