CHP'den İstanbul için sürpriz aday

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP' nin İstanbul Belediye Başkan adayı netleşmeye başladı. Kulislerde konuşan son bilgiye göre 7-8 aday içinde bir kişinin adı öne çıkıyor

Geçen hafta bu görev için Kemal Derviş'in düşünüldüğü hatta adaylık açıklaması için Derviş'in 2 Ocak'ta BM'deki görevinin sona ermesinin beklendiği basına yansımıştı. Ancak CHP'li kaynaklardan son sızan bilgilere göre Derviş aday olmayacak.

CHP'nin İstanbul için düşündüğü Belediye Başkan adayı Eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu....

DERVİŞ OLMAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin bugün "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı" hakkındaki sorular üzerine şu açıklamaya yapmıştı:

"CHP'nin adaylık süreçleri başladı. Ayın 30'unda son bulacak. 30'undan sonra en kısa süre içinde adaylarımızı biz de belirlemiş olacağız. İlçe belediye başkanlıklarımızın birçoğu hazır vaziyette. 8 aydır çalışan arkadaşlarımız var, sadece büyükşehirle ilgili ve birkaç ille ilgili sorunlarımız var. Onu da en kısa zamanda çözeceğiz. " cevabını verdi.

Basın mensuplarının "İstanbul için şu ana kadar kaç aday başvurdu?" şeklindeki sorusuna Tekin, 7-8 başvuru olduğu cevabını verdi. Basın mensuplarının "Adayın açıklanması için Kemal Derviş'in 2 Ocak'ta BM'deki görevinin sona ermesi mi bekleniyor?" şeklindeki sorusu üzerine Tekin, "Hayır hayır. Öyle bir beklenti içinde değiliz. Kemal Bey'in de ismi geçiyor. Bütün ismi geçen arkadaşlarımızı bizim için çok kıymetli, çok değerli. İstanbul'un sorunlarını bilen, çözebilecek nitelikte adaylarımız var " ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber