Soğuk hava, meyve sebze fiyatlarını artırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Soğuk hava, meyve sebze fiyatlarını artırıyor

Bütün Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava meyve sebze sevkiyatını olumsuz etkiliyor. Türkiye'nin önemli sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'de hale gelen sebze ve meyve girişi azalırken, talep olmadığı bildirildi.

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (MERSKOM) Başkanı Refik Canatan, tüccar ve ihracatçının don korkusu nedeniyle yeterli miktarda alım yapmadığını belirtti. Canatan, üreticinin de hasat yerine soğukla mücadele ettiğini söyledi.

Sevkiyatlarda açık kamyonlar kullanıldığını kaydeden Canatan, "Ürün sevkiyatında kapalı araçlar kullanılmazsa yurt dışına giden bütün ürünler yolda donacak. Bununla ilgili özellikle nakliyeciler ve lojistik firmaları önlem almalı." dedi.

Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle hale ürün girişinin azaldığına dikkat çeken Canatan, buna bağlı olarak fiyatların artabileceğini kaydetti. Mersin Hali'nden şehirlerarası meyve sebze sevkiyatında yaşanan sıkıntının durgunluğa neden olduğunu kaydeden Canatan, "Üretici kendi malını koruyamayacak, büyük zararlar görecek. Şu ana kadar hala bütün narenciye ağacında duruyor. Limonun da belirli bir miktarı ağacında duruyor. Temennim, biran önce Rusya kapıları açılsın, mevcut olan meyvelerin bir kısmı giderse hiç olmazsa zararlarının bir kısmını ortadan kaldırmış olur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber