Belediye başkanına sahtecilikten hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Denizli'nin Bekilli ilçesi Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit, resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Başkan Yiğit, Fen İşleri Müdürü Ali Dikmen, Yazı İşleri Müdürü Uğur Özdemir, Muhasebe Müdürü Şefike Korucu, encümen üyesi Mehmet Ali Gümüş, Muhsin Çomak, belediye memurları Etem Çomak ve Günay Solak hakkında 3 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların eylemi bir suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda birden fazla yaptığının sabit olduğu gerekçesiyle cezayı dörtte bir artırarak 3 yıl 9'ar aya çıkardı. Sanıkların iyi hali de gözönünde bulundurularak ceza 3 yıl 1 ay 15'er güne düşürüldü. Kararda, hapis cezasının para cezasına çevrilmesine yer olmadığı da belirtildi.

Konuyla ilgili CİHAN'a açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit, 2005 yılındaki sel felaketinden sonra bir caddenin asfaltlanmasını ihalesiz olarak bir şirkete yaptırmış olmasından dolayı ceza aldığını söyledi. Başkan Yiğit, "Sel felaketinden sonra yollar geçilemeyecek hale geldi. İhale prosedürü çok uzun sürdüğü için büyük kamuoyu baskısı vardı. Her şeyi devletin menfaati gereği yaptım. Yaptığımız işin bedelinin, benzeri ihalelere göre en düşük olduğu ortaya çıktı. Aynı büyüklükte işi başka bir firma daha düşük yapmışsa, beni Çınar Meydanı'nda assınlar." dedi. Olay bir defa olmasına rağmen mahkemenin birden fazla yapılmış gibi karar verdiğini de ileri süren Yiğit, temyiz edeceğini sözlerine ekledi.

Bekilli Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit, 2005 yılındaki sel felaketinden sonra bin 700 metre uzunluğundaki Uşak Caddesi'nin asfaltlanmasını ihalesiz olarak bir şirkete yaptırmış, iş tamamlandıktan sonra tek firmanın katıldığı bir ihale düzenlenmişti. Asfaltı yapan firmanın ihaleye giren tek firma olması ve ihalenin işten sonra yapılması üzerine Bekilli'nin CHP'li eski Belediye Başkanı Ahmet Fikri Öztürk suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma sonunda Başkan Yiğit ve beş belediye çalışanıyla iki encümen üyesi hakkında Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçundan dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber