Unakıtan: Vazifesine gelmeyen memura gerekli cezalar verilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "ATM memurluğu" sorununa ilişkin "Bunlara gerekli ceza verilmeli, gerekli işlemler yapılabilmeli" dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, bütçe görüşmelerinin maddeleri üzerinde soruları cevaplandırdı. Bir milletvekilinin işe gitmeden maaş alan "ATM memurları" olarak adlandırılanların, devlete maliyetini sorması üzerine Unakıtan, böyle bir sorun olduğunu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

"Evet bazı memurlar, eğer vazifesine gelmiyorsa bunlara gerekli cezalar verilmeli, gerekli işlemler yapılabilmeli" diyen Unakıtan, şöyle devam etti:

"Ama öyle işlemler yapıyoruz ki arkadaşlar, işe gelmemiş etmemiş bir kimseye herhangi bir şey söylediğimiz zaman veya yerini 'sen burayı doldurmuyorsun, sen buranın gereği vazifeni yapmıyorsun' diyerek değiştirdiğimiz zaman karşımıza Danıştay kararı geliyor. Daha yer değiştirmesi yapılmadan neredeyse Danıştay kararı geliyor. Diyor ki tekrar yerine verin, tekrar şu olmuştur, bu olmuştur diye.

Devletteki etkinliği sağlamak için bu yarayı kökten ele alıp çözmek lazım. Bu konuda belli adımlar atılmış, gelişmeler sağlanmıştır ama yeterli değil. Bu sorunun kökten çözülmesini istiyorum ama bu sadece Hükümetin çözeceği bir iş değildir."

Unakıtan, asgari ücretin 527 YTL olarak belirlenmesinin bundan sonra da sık sık gündeme getirileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Unakıtan 2002 yılında asgari ücretin 184 YTL olduğunu, geçen zaman içinde bu ücretin 3 kat artırılarak 527 YTL'ye çıkarıldığını kaydetti.

Unakıtan, "2002'den beri enflasyona bakıyoruz yüzde 84 artmış, asgari ücrete bakıyoruz yüzde 300 artmış. Bu mukayeseyi yapmayalım da ne yapalım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber