Ankara'daki İsrail protestosuna memurlar davet edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail hava kuvvetleri tarafından Gazze şehrindeki bazı hedeflere yönelik 30 füze ile vuruldu, ağır tahribatın meydana geldiği olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 225`i geçti. Hastane yetkilileri, saldırılarda ölenlerin sayısının 205'e yükseldiğini bildirdi. Muaviye Hasaneyn adlı yetkili, "205 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce yaralı var" dedi.

Diğer taraftan, Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze'ye düzenlenen hava sladırısı nedeniyle bugün İstanbul Beyazet Meydanı ve Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yapacak.

Sivil toplum kuruluşlarından yapılan açıklamada Ankara ve İstanbul'daki protestolara memurların beklendiği belirtildi.

Ankara'daki protesto İsrail Büyük Elçiliği Önü ? Köroğlu cad. Migros yanı ?Gazi Osman Paşa - Ankara'da saat 12:00'de başlayacak.

STK'lar ayrıca, İsrail'e karşı tek yürek tek bilek olmak için bugün saat13:00'de İstanbul Beyazıt Meydanında tekrar bir araya gelecekler...


Başkentte İsrail'e protesto

A.A

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde farklı gruplarca protesto edildi.

Büyükelçilik önüne birer saat arayla gelen 3 ayrı grup, İsrail hükümeti aleyhine sloganlar atarak, Filistin'e dün gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıyı protesto etti.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, büyükelçilik önünde İsrail aleyhine sloganlar attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye'nin İsrail ile yaptığı askeri, siyasi ve iktisadi anlaşmaların iptal edilmesi, İsrail'in Ankara'daki büyükelçiliğinin kapatılması istendi.

TKP üyelerinin ayrılmasından bir süre sonra büyükelçiliğin bulunduğu sokağa gelen Milli ve Kültürel Araştırmalar Vakfı üyeleri, tekbir getirerek, büyükelçilik yakınlarında polis tarafından oluşturulan barikata kadar yürüdü.

Filistin bayrakları ile İsrail'i protesto eden grup adına açıklama yapan Vakıf Genel Başkanı Mehmet Pamak, Filistin'de büyük bir katliam yaşandığını, Gazze'de insanlık suçu işlendiğini, saldırıları ve katliamı dünyanın sessizce izlediğini, uluslararası kuruluşların tepki göstermediğini ifade etti.

Saldırılar karşısında birkaç açıklamanın dışında Türkiye'nin de sessiz kaldığını iddia eden Pamak, İsrail ile tüm anlaşmaların kesilmesini ve büyükelçiliğin kapatılmasını istedi. İsrail aleyhine slogan atılan ve tekbir getirilen basın açıklamasının ardından, Filistinli bir genç, Filistin'de yaşananları anlattı ve Türkiye'nin Filistin'e siyasi destek vermesini talep etti.

Grup, İsrail bayrağındaki ?yıldız? şeklindeki simgenin bir benzerini de yaktı. Gruptan bazı kişiler, büyükelçiliğe ayakkabı fırlattı. Protestoya çok sayıda kadın ve çocuğun da katıldığı görüldü.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri de büyükelçiliğe siyah çelenk bıraktı ve İsrail'i protesto sloganları attı.

Protesto eylemleri nedeniyle Çevik Kuvvet polisi, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber