Kıskanç öğretmen sınıf bastı

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bir ilköğretim okulunda müdürlük yapan eşi M.Y.'ı, mesleğe yeni başlayan ana sınıfı öğretmeni A.U.'dan kıskanan aynı okulda görevli öğretmen M. Y., ortalığı birbirine kattı. İddiaya göre, A.U.'yu birkaç kez, 'Kocama çok bakıyorsun' diye azarlayan M.Y., 'gürültü' bahanesiyle sınıf bastı. M.Y., sınıfından çok ses geldiği gerekçesiyle öğretmen A.U.'yu uyardı. Gürültünün kesilmesini isteyen M.Y. ile A.U. arasında tartışma çıktı.

A.U.'nun, 'Burası benim sınıfım. Lütfen sınıfımı terkedin' sözleri üzerine sinirlerine hakim olamayan M.Y., öğrencilerin gözü önünde genç öğretmene saldırdı. A.U.'nun saçlarından tutan M.Y., tokatladı ve yerlerde sürükledi.

Kavga sırasında öğretmenleri A.U.'nun yere düştüğünü gören öğrencilerden bazıları ağlamaya başladı. Kısa sürede kendini toparlayan öğretmen A.U., ders sonrası velileri tek tek arayarak çocuklarını almalarını, okuldan ayrıldığını söyledi. A.U.'nun okulu terketmesiyle birlikte okul Müdürü M.Y. de, velilerden çocuklarını yeni bir öğretmen gelinceye kadar okula göndermemelerini istedi.

DOĞRU DEĞİL

Sınıf basan meslektaşı A.U.'yu dövdüğü iddialarını kabul etmeyen M.Y. ise, 'Bunlar asılsız sözler. Velilerin uydurması' derken, müdür eşi M.Y., A.U.'nun bir süre görev yaptıktan sonra, kendi isteğiyle istifa ettiğini öne sürdü. M.Y., 'Ben sözkonusu öğretmeni kendi arabamla okula götürüp getiriyordum. Çok iyilik yaptım, ama sonuç olarak bu olaylar yaşandı. Daha fazla iş büyürse, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Okul ile ilgili bilgi almak isteyen varsa, gelip benden bilgi alsın' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Menderes Bulut, olayı talihsizlik olarak nitelendirdi. Bulut, 'Olay kıskançlık yüzünden cereyan etmiş. Bir eğitim kurumunda öğretmene yakışmayacak bu tür bir olayın yaşanması üzüntü verici. Ana sınıfı öğretmeni A.U.'yu başka bir okulda görevlendirdik. Öğretmen M.Y.'ın durumu ise soruşturma sonunda belli olacak' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber