Erdoğan: Biz yaparken sadaka oluyor, CHP yaparken sosyal demokrasi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Altındağ'da, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanacağı toplantıda konuşuyor

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

- Şimdi muhalefeti bir yandan televizyonları bir yandan bizim kömür yardımlarını eleştiriyor. Belediyenin verdiği bursa karşı çıkacaksın sonra öğrencilerin yanındayım diyeceksin. SGK'ya karşı çıkacaksın ben sosyal hukuk devletini savunuyorum diyeceksin. Bu nasıl sosyal hukuk anlayışı. Şu anda çıkardığımız yasa ile her doğan SGK'ya bağlı. Kimse yeni doğanı rehin alamaz. Annesi ile uğurlar gönderir. Duyuyormusunuz bizim dönemimizde rehin yada rehine. O bizden öncekilere ait. Niçin sosyal devlet olma geleneği bu da ondan. Devletiniz artık size sahip çıkıyor. Eksikler var mı var. Ama sen genele bak. Akşam televizyonlarda şok şok şok. Olur bir tane iki tane olur. Gözden kaçabilir. Dünya sosyal demokratları bunları sosyal demokrat olarak kabul etmiyor.

- CHP'nin Ankara adayı ben de kömür dağıtacağım diyor. Bir tv kanalında Deniz Bey kömür yardımını ilgili ile karşıladı diyor. Neden bütçe görüşmelerinde tepki ile karşılıyor. Biz yaparken sadaka oluyor onlar yaparken sosyal demokrasi mi oluyor. Kömürler nedeniyle farklı bölgelerde atıl olan kömür rezervleri küçük ölçekli kömür ocakları yeniden çalışmaya başladı. Biz bu hesapları iyi yaptık. Yaklaşık 25 bin insanımız bu işten ekmek yiyor. Bir taraftan istihtam diyeceksin sonra da bunları eleştireceksin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber