MHP'de adaylık bedava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP yerel seçimlerde büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı ile il genel meclisi, belediye meclisi aday adayları başvurusunda bulunanlardan para almıyor. AKP ve CHP'de ise büyükşehir belediye başkan aday adayı olacaklar 7 bin 500 YTL başvuru ücreti ödeyecek.
Yerel seçimlerde siyasi partilerden değişik görevlere talip olanlardan istenen başvuru ücretleri aday adaylarının ceplerini yakıyor. CHP ve AKP'de büyükşehir belediye başkan adayları 7 bin 500 YTL ödeyecek. CHP'de nüfusu 100 binden fazla olan metropol ilçe belediye başkanlıklarına talip olanlar 3 bin 750, AKP'de ise 3 bin YTL ödeyecek. Nüfusu 100 binin altında olan belediye başkanlığı için AKP'liler bin 500, CHP'liler ise 2 bin YTL yatıracak. Her iki partide de belediye ve il genel meclisi üyeliği için başvuru ücreti 1500 YTL olarak belirlendi.

MHP PARA ALMIYOR

MHP ise AKP ve CHP'nin aksine aday adaylarından başvuru ücreti talep etmiyor. MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Merkezi'nin 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde aday adaylarından herhangi bir ücret talep etmediğini, 29 Mart yerel seçimleri öncesi de aday adaylarından başvuru ücreti alınmadığını söyledi. Siyaset yapmayı hak eden herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, ?Bu ülkede parası olmayan bir kişi aday adayı olamayacak mı? Biz yerel meclislerde çalışanların, ?partisi ile ekonomik statüsü bulanan kişi' durumunda olmasını arzulamıyoruz. Bu uygulamamızın kapsamlı bir şekilde ele alınması gerekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber