Yeşil kartlı hasta ambulans helikopterle nakledildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ölü doğum yapan yeşil kartlı hasta, ambulans helikopterle Sakarya'ya nakledildi.

Edinilen bilgiye göre, hamile iken beyin felci geçiren Bahar Or (23) Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 94 günlük tedavisinin ardından, yeni doğan yoğun bakım ünitesi olmadığı için İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Burada ölü doğum yapan Or, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne ait ambulans helikopterle, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın yaklaşık 100 gün önce beyin felci teşhisiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını söyledi.

Gebeliğin 24. haftasına kadar anne karnındaki cenini büyütmeyi başardıklarını kaydeden Bektaş, sözlerine şöyle devam etti:

''24 hafta sonunda erken doğum belirtileri oluştu. Yeni doğan yoğun bakım ünitemiz olmadığı için hastane arayışına girdik. Hastayı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etmeye karar verdik. Anne orada doğumunu yaptı, bebek maalesef yaşamamış. Sonra da anneyi geri naklettiler. Biz de hastayı tekrar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk ettik. Şu anda hastanın genel durumu iyi. İnşallah ayağa kalkacak. Hastamız sosyo ekonomik seviyesi düşük vatandaşlarımızdan birisi. Yeşil kartlı bir hastamız.''

Ambulans helikopterin tam teşekküllü olduğunu ifade eden Bektaş, ''Helikopterlerin içinde her türlü müdahalenin yapılabileceği bir ortam hazırlanmış. Ambulans helikopterler kısa sürede hastaları ilgili yerlere nakletmek ve gereken müdahaleyi yapmak için tasarlanmış. Sağlık Bakanlığınca çeşitli illere alındı. Sakarya'da yok ama biz İstanbul'a bağlıyız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber