İzmir Fen Lisesi öğrencilerinin başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 19:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TÜBİTAK 16. Bilimsel Olimpiyatları'na katılan İzmir Fen Lisesi öğrencileri olimpiyatlardan iki altın, bir gümüş, dört bronz madalya ile döndü. Okulda gerçekleştirilen ödül törenine katılarak öğrencilere seslenen İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İyi ki varsınız, geleceğimiz emin ellerde" dedi.

TÜBİTAK 16. Bilim Olimpiyatlarına İzmir Fen Lisesi'nden katılan 16 öğrenciden 7'si madalya ile okullarına döndü. Okulda gerçekleştirilen ödül törenine katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç Kimya dalında altın madalya alan Barışcan Çimen, Matematik dalında altın madalya alan Umut Varol Güneş, Matimatik dalında gümüş madalya alan Fehmi Emre Kadan, Matematik dalında bronz madalya alan Gizem Tabak ile Kadir Büyükelçi, Kimya dalında bronz madalya alan Atalay Mert İleri ve Biyoloji dalında bronz madalya alan Doğukan Doğu'ya ödüllerini takdim etti. Törende bir konuşma yapan Vali Kıraç, İzmir Fen Lisesi'nin alışılan yüksek başarı grafiği ile gurur duyduklarını ifade etti. Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan 16 öğrenciyi de tebrik eden Vali Kıraç, "Başarının tek sahibi yoktur, bu başarı İzmir'in başarısıdır. Türk gençliği Ata'sının gösterdiği yolda emin adımlarla ilerliyor. Olimpiyatlara katılan ve madalyalar alan öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. İyi ki varsınız, geleceğimiz emin ellerde" dedi.

NUSAYBİN'DEN GELDİ, ALTIN MADALYA ALDI

TÜBİTAK 16. Bilimsel Olimpiyatları'na katılarak Kimya dalında altın madalya almaya hak kazanan İzmir Fen Lisesi öğrencilerinden Barışcan Çimen'in Mardin'in Nusaybin ilçesinden olimpiyatlara katılabilmek için İzmir'e geldiği öğrenildi. Nusaybin'de görevli öğretmen babasının desteğiyle İzmir Fen Lisesi'ni kazanan ve Tübitak Olimpiyatları'na katılan Barışcan Çimen, Kimya dalında gerçekleştirdiği projesiyle altın madalya almaya hak kazandı. Olimpiyatlara hazırlandığı dönemde Nusaybin'e geri dönmeyi düşünen ancak öğretmen ve arkadaşlarının desteğiyle İzmir'de kalan Barışcan Çimen, azimle çalışarak madalya almaya hak kazandığı için mutlu olduğunu belirtti.

Projeleri dereceye giren ve madalya ile okullarına dönen öğrencilerin İzmir'i Uluslararası Olimpiyatlarda da temsil edecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber