Kar ve buzda düşmelere dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Vural Kavuncu, karlı ve buzlu havalarda düşme sonucu en çok kalça kırılmalarının meydana geldiğini söyledi. Kavuncu, karlı ve buzlu havalarda vatandaşların küçük adımlarla yürümelerinin düşme riskini azaltacağını vurguladı.

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Korel Termal Otel Klinik Direktörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, vatandaşların, karlı ve buzlu havalarda yürürken daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, kalça kırıklarının yaşamsal riski de önemli ölçüde artırdığını kaydetti.

Özellikle ileri yaşla birlikte kemiklerin zayıflamasına bağlı olarak basit düşme ya da çarpmalarla bile kırıklar oluşabileceğini ifade eden Prof. Dr. Kavuncu, şöyle konuştu:

?Düşme sonucu en çok kalça kırıkları yaşanıyor. İleri yaşlarda görülen kalça kırıkları yaşamsal riski de önemli ölçüde artırmaktadır. 70 yaşın üzerinde olanların özellikle risk altında olduğu, osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçlar ile kırık riski en iyi olasılıkla yüzde 50 oranında azalır. Halbuki alınacak basit tedbirlerle yaşlı insanların düşme riski yarı yarıya azaltıldığında da aynı koruyucu etkiye ulaşmak mümkün. Düşme riskini azaltmak için alınacak tedbirler konusunda en basit önlem, bu riski taşıyan insanların karlı ve buzlu havalarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarıdır. Ancak, gerekiyor ise tabanı kaymayan ayakkabılar tercih etmeleri, altları lastik kaplamalı baston kullanmaları, araçlara iniş ve binişlerde dikkatli olmalarında yarar var.?

Kavuncu, karlı ve buzlu havalarda vatandaşların küçük adımlarla yürümelerinin düşme riskini azaltacağını vurguladı.

AMAN DİKKAT!

Özellikle trafikte karşıdan karşıya geçişlerde zorlanan yayaların, ayaklarının kaymaması için dikkat etmesi gereken noktalar var. Buzlu yolda ellerin cepte olması, büyük adımlar atılması düşmeye daha çok neden oluyor.

Elleriniz cepte yürümeyin

Ellerin cepte olması ise kırıkların artmasına, düşerken kafanın yere çarpmasına bağlı beyin kanamalarına kadar varan büyük tehlikelere neden olabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber