Çorlu Vergi Dairesi Müdürü'ne hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ocak 2009 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesinde rüşvet almak suçundan tutuklu yargılanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığının 28 Nisan 2008 tarihinde Çorlu Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği ?Veren 06' adlı operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesine açılan rüşvet davaları tek tek sonuçlanmaya başladı. Geçen hafta özel bir hastaneden 25 bin YTL rüşvet aldığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan ve 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Adıgüzel, bugün tekrar tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden getirilerek hakkında açılan bir başka rüşvet davası için hakim karşısına çıktı.

Vergi mükellefi olan T.C.'den evraklarındaki eksikliklerin giderilmesi için tehditle 8 bin YTL rüşvet aldığı iddiasıyla Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'e karar duruşmasında mahkeme heyeti son savunmasını yapmasını istedi. Adıgüzel ise aldığı iddia edilen rüşveti kabul etmedi ve suçsuz olduğunu belirterek beraatını ve tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti dosyadaki delil durumuna göre Adıgüzel'i 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Adıgüzel'in sonuçlanan 2 ayrı rüşvet davasından toplam 7.5 yıl hapis cezası alırken, 2 rüşvet dosyasından daha yargılaması sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber