Polislerin özlük haklarını düzeltecek taslak Başbakanlıkta

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet mensuplarının şartlarını iyileştirmesi için hazırlanan taslak Başbakan Erdoğan'ın onayına kaldı...

***

Taslak Başbakan'da

TAKVİM, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırlayıp Başbakan'a gönderdiği taslağı ele geçirdi. Taslakta zamdan mesaiye, çalışma koşulundan izne kadar her ayrıntı var....

Toplumsal olaylarda hangi birimde görev aldığına bakılmaksızın tüm personel görevlendiriliyor. Bu görevler bazen 36, bazen ise 48 saat sürüyor. Personel ek görev biter bitmez, asıl işine dönüyor. Görev aşkıyla kimsenin gıkı bile çıkmıyor... Toplumsal olaylarda, konserlerde maçlar da ya da mitinglerde gazetelere ve televizyonlara yansıyan görüntülere baktığımızda binlerce polisin görevi başında olduğunu görüyorsunuz. Çok büyük kalabalıkların toplandığı bu olaylarda kimsenin burnunun bile kanamaması için polisler canla başla görev yapıyor. En küçük bir olay çıksa onlara acımasızca yükleniliyor. Peki bu polisler kimdir, nereden gelirler ve buradaki görevleri için özel olarak eğitilmiş midir? Bu tür büyük olaylarda güvenliği sağlamakla görevli olan Çevik Kuvvet Ekipleri genelde sayı olarak yeterli olmayınca diğer birimlerden destek isteniyor. Örneğin Pasaport Şubesi'nde görevli memur konserde üst araması yapıyor, narkotik polisleri çevre güvenliğini sağlıyor, placecountry- region Mali Şube'nin elemanları güzergah alıyor.

MESAİ SONRASI 'GÖREV'

Üstelik tüm bu işleri mesai saatlerinin bitiminden sonra yapıyorlar. Bu görevler bazen saatlerce bazen de günlerce sürebiliyor. Evlerine gidemiyor, çoluk-çocuğuyla vakit geçiremiyor. Karşılığında ise mesai yerine sadece kumanya dağıtılıyor. Peki emniyet teşkilatı mensupları ne kadar maaş alıyor, neden kendilerine mesai ücreti ödenmiyor.

Taslakta neler var?

TAKVİM, Emniyet Genel ğü'nün hazırladığı ve Başbakan TayyipErdoğan'a sunulan taslağı açıklıyor.Günde ortalama 17 saat çalışan polisiyeni dönemde neler bekliyor. Başba-kan'ın onayının beklendiği taslak, hem polisleri hem ailelerini hemde emeklileri sevindirecek. Yerel seçimlerden önce onaydan çık-ması beklenen taslakta neler yok ki... Tüm personeli kapsayacaktaslakta mesai ücreti, hizmet tazminatlarının artırılması, 2009'datüm personele ve emekli emniyet mensuplarına yapılacak zamoranları ve anne adayı polislerin izinleri gibi bir dizi düzenleme bu-lunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber