5 Ocak 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İsrail'in Gazze'ye saldırısı...

- Gazze'de ateşkesin sağlanması çabaları çerçevesinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ve AB Troykası Orta Doğu'yu ziyaret edecek; New York'a gelen Arap ülkelerinin dışişleri bakanları BM'de temaslarda bulunacak.

2- Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Ankara'ya günübirlik ziyarette bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Konuk bakan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya gelecek.

- İki bakan, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Cihan Candemir ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

4- Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

5- "E-vergi" dönemi başlıyor...

- VEDOP-3 ile birlikte mayıs ayından itibaren vergiyle ilgili bütün işlemler, elektronik ortamda yapılacak ve takip edilecek.

- E-tahsilat: Bankalar vergiyi tahsil ettiği anda mükellefin cari hesabına yazılacak. Bütün vergi borcu ve alacaklar online izlenecek.

- E-haciz: Vergisini ödemeyenlerin para ve mal varlıklarına elektronik ortamda haciz konulabilecek.

- E-fatura: bankaların sistemi entegre edilmesiyle birlikte fatura dahil tüm belgeler internet ortamında düzenlenecek.

6- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bolu'nun Gerede ilçesinde hayırsever iş adamı Mithat Dayıoğlu tarafından yaptırılan Zahide Dayıoğlu Spor Salonu ve Gerede Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nin açılışını yapacak.

7- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede 14. kez bir araya gelecek.

9- Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'nin başkanlığındaki Kosova Meclisi Heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, 2008 yılını değerlendirecek ve bu yıla ilişkin projeler hakkında bilgi verecek.

11- Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci:

- "Önümüzdeki dönemde, BOTAŞ, MKEK, TKİ gibi kamu varlıkları özelleştirilebilir."

- "Krizin etkileri ortadan kalkmaya başladıktan sonra, sisler dağıldıktan sonra, yeni kuruluşların özelleştirme portföyüne dahil edilmesi yeniden gündeme gelecek."

- "Elektrik üretiminde, danışmanlık ihalesini iptal ettik. Önümüzdeki ay, yeniden danışmanlık ihalesini yapmayı planlıyoruz."

12- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Alemdağ beldesinde toplu açılış ve tanıtım törenine katılacak.

13- Toplantı...Ziyaret...Tören...

- Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

- Eski EBSO Başkanı Salih Esen, yaklaşan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- İzmir Başkanlar Kurulu Genişletilmiş Toplantısı yapılacak.

- Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Güntaş, 2008 yılı ihracat rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Antalya Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, geçen yıl Antalya'dan gerçekleşen ihracata ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

14- Futbolda 2008-2009 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemi başlıyor.

15- Basketbolda, Samsun'da düzenlenecek Bayanlar All Star 2009'un programı ve oyuncu kadroları, İstanbul The Marmara Otel'de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

16- İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Gücü Spor Vakfı'nca düzenlenen, ayın başarılıları yarışmasının jüri toplantısına katılacak.

17- Sporda şiddet...

- 2004 yılından bugüne kadar 3 bin 786 kişinin spor müsabakalarında şiddet olaylarına karıştığı belirlendi.

18- Turkcell Süper Ligdeki futbolcu isimleri

- Ligin 16 haftalık bölümünde forma giyen 413 futbolcu arasında en fazla rastlanan isim Mehmet. - Ligde Mehmet isimli 14, Murat isimli 10 futbolcu var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber