Asker şehit eden teröristlere 600 yıl hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaralı ele geçirilen 2 PKK'lı teröristin, aralarında albay ve binbaşının da olduğu 7 askeri şehit ettiği ve 26 askeri de yaraladığı gerekçesiyle haklarında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 600 yıl hapis cezası istendi.

Şırnak'ın Küpeli (Gabar) Dağı Sırmalıdağ Çalakertiği mevkiinde 4'ü kadın 6 PKK'lının öldüğü çatışmada yaralı ele geçirilen Serdar kod adlı S.Y. ile İran uyruklu B.Ş. adlı iki teröristlerle ilgili iddianame tamamlandı. İddianamede, örgütün Küpeli Dağı özel kuvvetler sorumlusu olduğu tespit edilen S.Y.'nin 11 yaşındayken 1993 yılında ailesiyle birlikte Şırnak'ın Uludere ilçesinin Bağlıca köyünden Irak'ın Zaho kentine göç ettikleri belirtildi. S.Y.'nin Mahmur Mülteci Kampı'nda yaşarken PKK'ya katıldığı, örgüt içinde özel kuvvetler adı verilen birime seçildiği ve Türkiye'ye sızıp Küpeli Dağı'nda çatışmalara katıldığı belirtildi.

S.Y'nin 9 Haziran 2007'de Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Akdizgin Piyade Bölük Komutanlığı ile Damlarca Bölük Komutanlığı arasındaki yola uzaktan kumandalı mayın döşenip Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu, er Hasan Güreşen'in şehit edilmesi eyleminde bizzat bombayı patlatan kişi olduğu olay yerinden elde edilen parmak izi örneklerinden tespit edildi. S.Y.'nin ayrıca 13 Kasım 2007 günü Küpeli Dağı'nda üsteğmen Gökhan Yavuz, Piyade Onbaşı Özkan Kılıç, erler Gürkan Soylu ve Erdem Yüce'nin şehit edilmesi ile çeşitli tarihlerde 8'i rütbeli 21 askerin yaralanması eylemlerine bizzat katıldığı çatışma sonrası elde edilen mühimmat artıklarındaki parmak izlerinden belirlendi.

İddianamede sanık S.Y.'nin Küpeli Dağı'nda 6 PKK'lının öldüğü çatışmada yaralı ele geçtiği, bu nedenle ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak, 7 askeri şehit etmek suçlarından toplam 8 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis, 21 askeri yaralamaktan da, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye tam teşebbüs etmek suçundan 20'şer yıl olmak üzere 420 yıl, 6 ayrı eylemde patlayıcı madde bulundurmak ve silah kullanmak suçundan da 6 kez 10'ar yıldan 60 yıl olmak üzere toplam 480 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

İran'ın Xoyi şehrinde çobanlık yaparken örgüte katılan B.Ş.'nin kamplarda eğitim aldıktan sonra Gabar Dağı'na geldiği, 6 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada kendisinin ise sağ ele geçtiği, taşıdığı kalaşnikofla 5 askeri yaraladığı için 5 kez adam öldürmeye teşebbüs ve silah kullanmak suçundan 120 yıl hapis, ayrıca ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

PKK'lı iki teröristin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Diyarbakır özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber