MEB'in yanlış uygulaması yönetici atamada yeni iptaller getiriyor

26.03.2005 tarihinde düzenlenen Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına katılarak açıklanan ilk sonuçlarda kazanamadığı halde sınav sorularından 11 tanesinin yargı kararları gereği iptal edilmesi sonucu son olarak 07.05.2008 tarihinde Yeniden Değerlendirme sonucu kazanan 5 bine yakın yönetici adayı bulunmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu durumda olanların haklarını korumamış ve açılan davalarda MEB'in aleyhine sonuçlanmaya başlanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 07:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?Yönetici atama ile ilgili eksiklikler devam ediyor/ İşte son durum? haberimizde

?26/03/2005 tarihli sınava girenlerden ilk değerlendirmede kazanıp ataması yapılmayanların da puanları yeni değerlendirmede değiştiğine göre onlara da başvuru şansı verilmelidir.?

?Yönetici Atama Genelgesinin Değerlendirmesi? haberimizde

?k- Bu noktada yönetmelik ya da genelge de bir açıklama bulunmamasına rağmen; 26.03.2005 tarihli Müdür Yardımcılığı Sınavına girip sınav sorularının 11 tanesinin yargı kararı gereği iptal edilmesi sonucu Yeniden Değerlendirmenin yapıldığı 7 Mayıs 2008 tarihi sınav geçerlilik süresinin başlangıcı kabul edilmeli bu konuda bakanlıkça açıklama yapılmalıdır.?

"Yönetici Atamada Sınavı Kazananların Durumu" haberimizde

?2- 26.03.2005 tarihinde düzenlenen Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına katılarak açıklanan ilk sonuçlarda kazanamadığı halde sınav sorularından 11 tanesinin yargı kararları gereği iptal edilmesi sonucu son olarak 07.05.2008 tarihinde Yeniden Değerlendirme sonucu kazanan 5 bine yakın yönetici adayı bulunmaktadır.

26.03.2005 tarihli sınava katılan bu adayların sınav geçerlilikleri konusunda bakanlıkça bir açıklama yapılmamasına rağmen; yeniden değerlendirme yapılması sonucu, hukuki bir sonuç olduğundan sınav geçerliliklerinin 07.05.2008 de başlatılması gerekmektedir.?

uyarılarını yapmıştık ama bakanlık sadece yeniden değerlendirme sonucunda başarılı olanlara başvuru hakkı tanımış ve sınav geçerlilik süresini 24/07/2008 olarak belirlemişti.

5 bine yakın yönetici adayını ilgilendiren iki mahkeme kararlarını inceleyelim

Sivas Bölge İdare Mahkemesinde Selçuk Yıldız adına Eğitim Bir-Sen tarafından açılan davada;

İsteminde bulunulmuş.

Bu şekilde karar verilmiştir. Kararda; davacının 26/03/2005 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı seçme sınavında; 77.663 puan aldığı, bu sınavdaki bazı soruların yargı kararıyla iptal edilmesinden bahisle yeniden yapılan sınav değerlendirilmesinde sınav puanının 78.499' çıktığı halde iki yıllık sınav geçerlilik süresinin dolması nedeniyle başvurusunun reddedilerek birinci tercihine bir başkasının atanmasında hukuka uyarlık bulunmamıştır. Bu karar Sivas'ta atanamayan diğer öğretmenlere emsal olabilecektir.

Samsun 1. İdare Mahkemesi Mustafa Ertim'in davacı olduğu kararda;

İsteminde bulunulmuştur.

Kararı verilmiştir bu kararda da dava konusu işlem aynıdır.

Kısacası sınav sonucu iptal edilen sorular nedeniyle sınav tekrar açıklanırsa açıklandığı tarihten itibaren sınavın geçerlilik süresi yeniden başlayacaktır.

26.03.2005 tarihinde düzenlenen Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı 07.05.2008 tarihinde Yeniden Değerlendirme sonucun da tekrar açıklanmıştır. Bu açıklamada sınav puanı değişsin değişmesin, artsın artmasın barajı geçen tüm öğretmenler 07.05.2008 tarihinden itibaren iki yıl içinde yönetici atama yönetmeliğinin geçici 2.maddesine göre yönetici atanma isteğinde bulunabileceklerdir. Başvuruları reddedilirse bu iki kararla davalar açabileceklerdir.


BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

Bakanlık bu mahkeme kararları üzerine aşagıdaki yazıda bulunan açıklamayı yapmıştır.

Bu yazının son paragrafında "Buna göre 26/03/2005 tarihinde sınava giren ve başarılı olup son değerlendirme sonucunda da başarılı sayılan adaylardan müdür yardımcılığı görevine bugüne kadar herhangi bir nedenle ataması yapılmamış olmak kaydıyla söz konusu adayların ilgi (c) Yönetmeliğin Geçici 2. maddesi kapsamında değerlendirilerek başvurularının alınması gerekmektedir." fenilmektedir.

İlgili yazı içn tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber