Tüm personeli gözaltına alınan belediyede idari işler durdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 20:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İhaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, bazı belediye meclis üyeleri ve idari personelin gözaltına alınmasının ardından belediyedeki idari işlerin durduğu öğrenildi.

Güzelbahçe Belediyesi yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, dün sabah saatlerinde iş yerine geldiklerinde, Emniyet görevlilerinin belediyede arama yaptıklarını gördüklerini, bir süre belediyeye vatandaşların alınmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Ayşe Akın, Personel ve Yazı İşleri Müdürü Figen Tunç, Sağlık İşleri Müdürü Şafak Akın, Hesap İşleri ve Muhasebe Müdürü Bayram Ali İnce, Fen İşleri Müdürü Soner Akın, İmar Müdürü Melek Nur Kentli ve şantiye şefleri Halil Karakaş ile Ahmet Avkıran'ın da gözaltına alındığını kaydeden yetkililer, belediyenin ''ruhsat verme'', ''vergi işlemleri'' gibi idari işlerin durduğunu söyledi.

Emniyet yetkililerinin belediyenin evraklarına el koyduğunu da belirten yetkililer, vatandaşların sabah saatlerinde belediyeye gelip durum hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini ifade etti.

-SENDİKA BAŞKANI KÜPELİ: ''ÇÖPLERİ TOPLUYORUZ''-

Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Şu ana kadar bana verilen bilgiye göre, masa başında ve şantiyede görev yapan 9 işçi gözaltına alındı. Ben de bilgi almak üzere belediyeye geldim'' dedi.

İşçilerin neden gözaltına alındığını bilmediğini ifade eden Küpeli, şunları kaydetti:

''Gözaltındaki arkadaşlarımızın hukuksal olarak menfaatlerini korumak zorundayız. İşçilerimizin aileleriyle henüz görüşmedim. Gözaltına alınmayan arkadaşlarımızla sabah toplantı yaptık ve işe sevk ettik. Onlar da biz de gözaltının neden olduğunu bilmiyoruz. İdari işleri bilmiyoruz, ama bizi ilgilendiren park, bahçe ve çöp toplama işleridir. Kalan arkadaşlarımız iş başında ve görevlerini sürdürüyor.''

-MÜFETTİŞ ARAŞTIRMIŞTI-

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün gözaltına alınan Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, gazetecilerin ''Hangi ihaleye fesat karıştırıldığı iddia ediliyor?'' şeklindeki sorusunu ''Çarşı içindeki Sevgi Yolu ihalesi diyorlar. Belediyenin restoranları var, bunlar nasıl olmuş. Ben bunlarla ilgili ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddialarını kabul etmiyorum'' demişti.

Limandaki belediyeye ait gayrimenkulleri kirayla işleten bazı iş yeri sahiplerinin de gözaltında olduğu öğrenildi.

Güzelbahçe Belediyesinde geçen yıl nisan ayında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin inceleme yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber