Kanadoğlu gözaltına alınmadı, evindeki üç belgeye el konuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde yapılan arama tamamlandı.

Kanadoğlu, aramanın tamamlandığını, şu anda arama tutanaklarının imzalarının devam ettiğini belirtti.

Arama sonrası emniyet yetkilileri, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun gözaltına alınmayacağını belirttiler.

Şu anda herhangi bir açıklama yapmayı düşünmediğini söyleyen Kanadoğlu, ''Beyanat verecek halim yok'' dedi.

BİLGİSAYARININ YEDEKLERİ ALINMIŞ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evi aranan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun diz üstü bilgisayarının, yedeklemesi yapılarak alındığını öğrenildi.

Kanadoğlu'nun evindeki arama izninin sadece ''arama'' ile sınırlı olduğu, bu nedenle başka bir işlem yapılmadığı belirtildi.

Yetkililer, Kanadoğlu'nun evinden yalnızca diz üstü bilgisayarının, yedeklemesi yapılarak alındığını kaydetti.

Kanadoğlu hakkında gözaltı işlemi uygulanmazken, aramanın tamamlanmasının ardından görevliler evden ayrıldı

TBB Başkanı Özok, Kanadoğlu'nu evinde ziyaret etti

Ankara - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu,"Ergenekon" soruşturması kapsamında arama yapılan evinde ziyaret etti. Özok, "Şu anda anladığım kadarıyla bir gözaltı filan da yok, son derece iyi. Sadece bir takım belgelere bakıp araştıracaklar kendisini alıp götürme gibi bir şey olmadığı konusunda bilgi aldım" dedi.

Özok, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun,"Ergenekon" soruşturması kapsamında arama yapılan evine gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yargıya güvendiklerini, usule, adil yargılamaya uygun bir tahkikat yapılmasını istediklerini belirtti.

Herkese soğukkanlılığı önerdiğini söyleyen Özok, şöyle devam etti:

"Altını çizerek söylüyorum; kişilerin şu ya da bu şekilde moral ya da manevi yönden yıpranması her an telafi edilebilir. Ama kurumlara dikkat edelim. Kurumların temsilcileri, sorumluluk duygusu ve bilinciyle hareket etsinler. Türkiye'de yargının egemen olduğu, hukuk devletinin egemen olduğu ve herkesin yargıya güvendiği bir Türkiye özlüyoruz. O nedenle bizim bir endişemiz yok. O anlamda son derece kendimize güvenimiz var. Yeter ki her şey usul, hukuk içerisinde ve yargı çerçevesinde yapılsın. Yargı bağımsızlığını her yerde savunuyoruz. Bu bize veya çok yakınımıza dokunursa bunun aksini düşünmüyoruz. Bizim güvendiğimiz, inandığımız ve kendisinden beklediğimiz duyarlılık ve sorumlulukla hareket etsin. Onun dışında herhangi bir beklentimiz söz konusu olamaz."

Sorular

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, "Tutuklamaların darbe dönemini çağrıştırdığı" şeklindeki benzetmesinin sorulması üzerine Özok, "O arkadaşımızın değerlendirmesidir" dedi.

Hala soğukkanlılığını koruduğunu, hala Türkiye'de hukukun egemen olacağına inandığını dile getiren TBB Başkanı Özok, şunları söyledi:

"Hala sorumlu ve duyarlı yargıç ve savcıların olduğuna inanıyorum ve bunun bir biçimde yargı yoluyla çözüleceğine inanıyorum. Bana zaman zaman soruyorlar 'Bu dalgaların sonu nereye varacak?' diye. Biliyorsunuz, Sayın Başbakan bu konuda Başsavcılığa soyundu, savcılığa soyundu. Daha detaylı, daha ayrıntılı bilgiyi o bilir. Yani işin içinde siyasal iktidarın da bir bulaşıklığı varsa ona, o cevap verecektir. Ama biz yargıyı bütün engellerden, bütün müdahalelerden her zaman olduğu gibi korumaya çalışıyoruz. Yargıya güveniyoruz. Bu konuda ben seçeceğim her kelimeye yargıyı yıpratmamak için dikkat ediyorum. Çünkü bizim üstümüze gelen yargının, savcının talimatıyla kolluk güçleri, güvenlik güçleri. Bu konuda gerçekten herkesi soğukkanlı olmaya davet ediyorum, bekleyeceğiz."

"Gözaltı yok"

Özdemir Özok, Kanadoğlu'nun evinden ayrılırken yaptığı açıklamada da Kanadoğlu'nun moralinin gayet iyi olduğunu belirtti. Evde, belgeler ve bilgiler konusunda araştırma yapıldığını söyleyen Özok, "Şu anda anladığım kadarıyla bir gözaltı filan da yok, son derece iyi. Ben 'Geçmiş olsun' dedim ve kendi işime gidiyorum. Sadece bir takım belgelere bakıp araştıracaklar kendisini alıp götürme gibi bir şey olmadığı konusunda bilgi aldım" dedi.

Bir gazetecinin, "Gözaltı olmayacağı sizin izleniminiz mi, yoksa Kanadoğlu'nun kendisi mi söyledi?" sorusu üzerine Özok, "Hayır izlenimimiz değil, kendine sorduk 'Bir şey var mı?' diye. 'Hayır sadece evraklara bakacaklar' dedi" diye konuştu.

Komşular Türk bayrağı astı

Kanadoğlu'nun evinde arama yapılırken, komşularının evlerinin pencerelerine Türk bayrakları astıkları görüldü. Bazı vatandaşlar da Kanadoğlu'nun evinin önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplandılar.

Bu arada, "Ne oluyor bu Türkiye'ye" diye bağıran bir yaşlı kadın ile genç bir kız "Türkiye laiktir laik kalacak" şeklinde slogan attı.

Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Kanadoğlu'nun evinin önünde protesto içerikli sloganlar attı.


Sabih Kanadoğlu'nun evinde arama

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde arama yapmak üzere emniyet mensupları evine geldi.

Sabih Kanadoğlu'nun Ayvalık'taki iki evinde de arama

Ayvalık - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Sarımsaklı mevkisi ile Çamlık Mahallesi'nde bulunan evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Kanadoğlu'nun evinden hangi belgeler alındı?

İHA - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki 2 evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, jandarma ve cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Tuzla mevkiinde, Arkadaşlar Sitesi ile Ayçiçeği Sokağı'ndaki evlerinde arama yaptığı bildirildi. Kandoğlu'nun müdahil avukatı Hikmet Denli, "Sabah 09.45 sıralarında Sabih Kanadoğlu'nun Tuzla'daki evine 2 sivil polis ve ilçe jandarma komutanı gelmiş. Çilingir çağrılarak eve girilmiş. Buradan 3 doküman alınmış. Ekipler 11.30'da ayrılmış. Dokümanlarda Vural Savaş, Kaya Altınak ve Burak Reis'e ait yazılar olduğunu öğrendim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber