Ergün'den Baykal'a: Ergenekon virüsü size de bulaştı mı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon davası ve soruşturma sürecinde Anayasa ve yasaları ihlal ettiğini ileri sürerek, "Sayın Baykal, sizi paniğe sevkeden şey nedir? Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmış olmasından mı endişe ediyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finanse ettiniz?" diye sordu.


Kılıçdaroğlu: AKP, Hitler yönetimine gidiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ergün, Anayasa'nın çok açık şekilde görülmekte olan dava hakkında davanın seyrini etkileyecek beyanda bulunulmasını yasakladığını, ayrıca, Türk Ceza Kanununun (TCK) 277. maddesinin yargı görevi yapanları etkilemeyi ve bu amaçla beyanlarda bulunmaya 2 yıldan 4 yıla hapis cezası, 288. maddesinin ise adil yargılamayı etkilemek amacıyla alenen sözlü ve yazılı beyanda bulunan kişiler hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası içerdiğini belirtti.

Ergenekon dava sürecinde Anayasa ve yasaların bu maddelerinin, Baykal tarafından açıkça ihlal edildiğini gördüklerini belirten Ergün, insanların neyle suçlandığının bilinmediğinin ifade edildiğini, bunun doğru olmadığını ve herkese Anayasa ve yasalar gereği neyle suçlandıklarının herkesin yüzüne söylendiğini ifade etti.

Baykal'ın "Cumhuriyetin temel niteliklerinden; sosyal devlet olgusuna, devletin fakir fukaraya kucak açmasından rahatsız olduğunu, laik devletin din ve vicdan hürriyetini sağlayan boyutundan rahatsız olduğunu, demokratiklik ilkesi gereği Alevi ve Kürt vatandaşların demokratik haklardan daha fazla yararlanmasından rahatsız olduğunu, hukuk devleti ilkesinden yasaların herkese eşit ve adil yargılanıyor olması ve bu konudaki ilerlemelerden rahatsız olduğunu" ileri süren Ergün, "Şimdi soruyoruz; Sayın Baykal nasıl bir Cumhuriyet hayal etmektedir? Bunu kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Ergenekon davası nedeniyle bazı soruların sorulması ihtiyacı olduğunu belirten Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Baykal, sizi paniğe sevkeden şey nedir? Dün de sizi bir panik havası içinde gördük. Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmış olmasından mı endişe ediyorsunuz? Sizi rahatsız eden, başınızı ağrıtan bu mudur? Bir türlü kamuoyunun izleyemediği CHP'nin belgesel filmi için şüpheli ve tutuklu olan bazı kişilere ödediğiniz parti paralarının, başka bir film için harcanmış olmasından mı korkuyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finanse ettiniz yoksa? Ergenekon zanlısı ve kaçak olan bazı kişilerle yapmış olduğunuz önemli görüşmeler mi sizi tedirgin etmektedir? Eğer böyleyse Sayın Baykal, bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Umarız böyle de değildir. Biz, 1990 yılındaki Sayın Baykal'a ne olduğunu da sormak istiyoruz. O tarihte Baykal ve 20 arkadaşı, TBMM'ye özel harp dairesinin geçmiş faaliyetleri ve kontrgerilla örgütü iddialarına açıklık getirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasını istiyor. Biz 1990 yılındaki Sayın Baykal'ı arıyoruz. Türkiye'de bugün olan da tam da budur. Sayın Baykal, sizin bu tutumunuz, demokratik siyasetin bir unsuru olup olmadığınız konusunda ciddi şüphelere yol açmaktadır. Bu şüpheli durumunuzu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Ancak, yine de endişeye gerek yoktur. Hakkın hukukun değirmeni yavaş döner ama ince öğütür, adalet yerini bulur. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber