22 el bombalı yarbay kaçtı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10'uncu dalga kapsamında Sapanca'daki evinde yapılan aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez'in firar ettiği ortaya çıktı

Ömür ÜNVER/ VATAN ANKARA

Evlerindeki aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez'in firar ettiği ortaya çıktı. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, operasyondan bir gün önce ve operasyon günü görev yerine gitmediği saptanan Yarbay Dönmez'e telefonla hakkındaki karar bildirildi. Dönmez, telefon eden polise, ?Ben Emniyet'e geliyorum? dedi. Adapazarı polisi, Dönmez'i almak için Merkez Komutanlığı'na gitti. Burada jandarmayla Dönmez'in evinde arama yapacaklardı. Ancak Merkez Komutanlığı, polisi içeri almadı ve tek başına gidip arama yaptı. Polis Dönmez'in nerede olduğunu sorunca da Merkez Komutanlığı, ?Onu bulamadık. Galiba kaçtı? dedi. İddiaya göre bu yüzden polisle Merkez Komutanlığı yetkilileri arasında tartışma çıktı. Adapazarı'ndaki 1. Lojistik Komutanlığı'nda görev yaparken geçtiğimiz yıl Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na atanan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca ve Ankara Sincan'daki evlerinde yapılan aramalarda 22 el bombası, 100 aşkın mermi, 3 Kalaşnikof tüfek, 7 tabanca ele geçirildi.

6 muvazzaf subay gözaltında

Gözaltına alınanların arasında 6 muvazzaf subay da bulunuyor. Bu kişiler örgütün Karargah Evleri yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ileri sürüldü. Halen İstanbul Merkez Komutanlığı'nda tutulan bu subayların Karargah Evleri'nde Harbiyeli öğrenciler ile genç subayları burada ideolojileri doğrultusunda eğittikleri ileri sürülüyor. İddiaya göre askeri savcılar Öz'ü arayıp, ?Sorularınızı bize gönderin, ifadelerini biz alalım. Ya da buraya gelin? dedi. Ancak Öz, bunu kabul etmeyip subayların İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na getirilmesini istedi.

Tetikçiler eylem kararı aldı operasyon erken başladı

Türkiye'de şok etkisi yaratan 10. dalganın zamanlamasına ilişkin detaylar da netleşti. Polis gözaltına alınan zanlılara daha önce gözaltına alınan kişilerin verdiği ifadeler ve ele geçen dokümanların incelenmesi ile ulaştı. Bu kişilerin artık telefonla çok sık görüşmemesi nedeniyle operasyonda polis daha çok fiziki takibe ağırlık verdi. Son operasyonun aslında emekli paşalar Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile ilgili iddianamenin açıklanmasından sonra yapılması planlanıyordu. Ancak İbrahim Şahin ile bağlantılı olan Sivas'taki tetikçi gurubun eylem kararı alması polisin bu planını bozdu. Bazı grupların kentte Türkiye genelinde ses getirecek eylemlere yönelik hazırlık yaptığı bilgisine ulaşan Sivas Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ermeni Cemaatinin Sivas Temsilciliğini yapan kuyumcu Minas Durmaz Güler'in Kurban Bayramı'nda öldürüleceği ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Güler'i yakın korumaya alarak, sürekli yer değiştirmesini sağladı ve planın uygulamaya geçmesini engelledi. Bu olaydan sonra Minas Durmaz Güler'in işlettiği kuyumcu dükkanına nadiren gittiği öğrenildi.

Cemaat lideri işe gitmiyor

Sivas Ermeni Cemaati Temsilcisi Minas Durmaz Güler'in Sivas'ta az sayıda bulunan cemaatinin hakları ile ilgili çalışmalar yaptığı belirlendi. Güler'in 2007 yılı Ocak ayında İstanbul Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ile birlikte Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret ederek, Paşabahçe yolu üzerinde bulunan Maşatlık'taki Ermeni mezarlığının düzenlenmesi ile ilgili yardım istediği ve bir takım faaliyetler yaptığı öğrenildi. Önceki gün düzenlenen operasyonda Sivas'ta 12 kişi gözaltına alınmış, 2 kişi sorgudan sonra serbest bırakılmıştı. Zanlılar arasında Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyelerinden Mehmet Akyazı, eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Bekir Çelik ve Oğuz Bulut ve eski MHP il yöneticilerinden İbrahim Budaklı da bulunuyor.

Hasta değilim kaçtım itirafı

Ergenekon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkan ancak ABD'de olduğu öğrenilen Bedrettin Dalan, gözaltına alınacağı yolundaki dedikodulardan rahatsız olup yurtdışına çıktığını kabul etti.

ERGENEKON'UN son dalgasında hakkında gözaltı kararı çıkan ancak yurtdışında olduğu için gözaltına alınamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bedrettin Dalan, Vatan'a yaptığı açıklamada operasyonu önceden haber aldığını ve yurtdışına çıktığını itiraf etti.

NİYE HEMEN DÖNMÜYOR

10 güne kadar Türkiye'ye döneceğini söyleyen Dalan ?Neden hemen dönmüyorsunuz' sorusuna, ?Ne diyorlar, neyle suçluyorlar, maksatları ne, bir de onu görelim. Hukuk içinde mi kalacaklar yoksa hakkımızda hayali bir iddiada mı bulunacaklar, ona bir bakalım' karşılığını verdi.

DALAN'IN bir başka soruya verdiği cevap ise operasyon yapılmasından korktuğu için yurtdışına kaçtığının itirafı oldu. Dalan ?Türkiye'den neden ayrıldınız' sorusuna önce ?Hanım sağlık kontrolünden geçiyor. Benim de kalp damar rahatsızlıklarım çıktı. Onlarla uğraşıyoruz' karşılığını verdi.

RAHATSIZ OLDUM, ÇIKTIM

ANCAK ?2 aydır Türkiye'ye neden dönmediniz' diye ikinci kez sorulması üzerine Dalan, ?İşin doğrusu bu dedikodulardan da uzaklaşmak istedim. O kadar çok şey konuşuluyordu ki, rahatsız oldum. Çocuklara giderken dedim ki, ?ben yokken, bir araştırın bakalım neleroluyor...' cevabını verdi

BEDRETTİN Dalan'ın gözaltına alınacağını öğrenince kaçtığını itiraf etmesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Fatih Altaylı, Dalan'a bir ?medya patronunun' Ergenekon kapsamında içeri alınacağını söylediğini ve Dalan'ın bunun üzerine kaçtığını yazdı.

DALAN'A ?KAÇ' DİYEN KİM

BİR başka iddia ise muvazzaf bir generalin ?Dalan'ın alınacağı' bilgisini bir medya patronuna verdiği, bu kişinin de Dalan'ı aradığı yönünde. Dalan'ın bu bilgi üzerine 24 Ekim'de İstanbul'dan önce İngiltere'ye gittiği, oradan İsrail'e geçerek bir süre kaldığı ve ardından ABD'ye gittiği belirtiliyor.

Hastanemi bağışlarım

SAĞLIK kontrolleri için ABD'de olduğunu iddia eden Bedrettin Dalan, sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi Tıp Fatültesi hastanesini överken ?Bu hastanedeki teknoloji başka hiçbir hastanede yok. Yeditepe`deki teknoloji dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim' demişti. Dalan'ın kendi hastanesinde neden kontrolden geçmediği merak konusu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber