Köylere personelsiz banka şubesi geliyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası'nın yeni geliştirdiği VTM adlı cihazlar, banka şubesi olmayan köy ve ilçelere kurulucak. Şubelerde, her türlü bankacılık işlemi personelsiz yapılabilecek.

BANKA şubesi olmayan köy ve ilçelere Ziraat Bankası, yeni geliştirdiği sistemle personelsiz bankacılık şubesi açacak. Sistem, kurulacak özel makinelerle sağlanacak. ?Call center' denilen merkezdeki personel, kişiyi yönlendirecek ve bankacılık işlemi personelsiz olarak yapılabilecek. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, banka şubesi olmadığı için zor duruma düşen yerleşim bölgeleri için ?personelsiz bankacılık' hizmetine geçileceğini söyledi. star'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ekren, şunları söyledi:

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

?BANKA şubelerinin nerelerde açılacağı ya da kapanacağı yönetim kurulları kararıyla olmaktadır. Yine Ziraat Bankası'nın nerelerde şube açacağı da yönetim kurulu tarafından belirlenmektedir. Yeni dönemde alınan kararla özellikle standart bankacılık ürün ve hizmetlerini sunma amacıyla personelsiz şube uygulamalarına geçilerek, ardından bu yerlerdeki sorunlar çözülecektir.'

CALL CENTER DEVREDE

EKREN, Ziraat Bankası'nın küresel ölçekte rekabet edecek çağdaş bankacılık hizmeti sunacak bir yapıda yapılanması çerçevesinde nerelerde şube açacağının, hem bankanın bankacılık faaliyetleri çerçevesinde hem de şube açılacak yerin gelişim trendine bağlı olarak belirlendiğini de söyledi. Devlet Bakanı Nazım Erken, personelsiz bankacılığın nasıl işleyeceği konusundaysa ?Orada elektronik bir alet kullanılmayacak, ekranda bir ?call center'dan bay ya da bayan bir personel sizi yönlendirerek yapacağınız işlemi çok kolay şekilde anlatacağı için normal standart bankacılık işlemlerini yapmak daha kolay olacaktır' bilgisini verdi.

Her işlem yapılabilecek

Ziraat Bankası'nın Video Teller Machine (VTM) adını taşıyan personelsiz bankacılıkta, şu işlemler yapılabilecek:

Hesap açma kapama, yatırım, döviz işlemleri l Para transferi

Kredi kartı işlemleri

Banka kartı işlemleri

Fatura ödeme

Karayolları Geçiş Sistemleri işlemleri.

Ziraat'in VTM'leri avuç içiyle çalışacak

ZİRAAT Bankası'nın, dünyada ilk kez geliştirdiği ?personelsiz banka şubeleri' olarak nitelendirilen Video Teller Machine'lerin (VTM) nasıl çalışacağı netleşti. Buna göre, Ziraat Bankası'nın VTM'leri kamuoyunda tartışmalara neden olan ?parmak izi' yerine ?avuç içi izi' bilgileri ile çalışacak. Ziraat Bnkası'ndan yapılan açıklamada, ?Görüntülü Hizmet Noktası VTM projesi kapsamında, müşterilerimizin işlem güvenliği amacıyla, kimlik taraması ve kontrolü dışında parmak izi alma yöntemi değil, avuç içi tanıma yöntemi veya VTM üzerinde bulunan imza ped'ine imza örneği alma yöntemleri kullanılmaktadır' denildi. Açıklamasında, avuç içi tanıma sisteminde ?herhangi bir iz alınmadığı' belirtildi. Öte yandan Ziraat'in bankacılıkta devrim yaratacağı öne sürülen VTM'ler 2009 başından itibaren hizmet vermeye başladı.

NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber