CHP'li iki belediyede rüşvet şoku

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'in CHP'li Güzelbahçe ve Değirmendere belediye başkanları ?ihaleye fesat karıştırma' ve ?rüşvet' suçlamasıyla tutuklandılar

İZMİR'de, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla, geçen Salı, Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Ertan Avkıran, aynı partili Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, bazı belediye meclis üyeleri ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 120 zanlı gözaltına alınmıştı. ?İmar Kanunu'na muhalefet', ?örgüt kurmak', ?ihaleye fesat karıştırmak' ve rüşvet almak' suçlarına karıştıkları öne sürülen zanlıların, usulsüz yapılan ihale ve gayrimenkul satışlarıyla haksız kazanç sağlayıp devleti zarara uğrattıkları, 300 milyon TL'lik rüşvet çarkı kurduğu belirtildi.

?Böcek'e yakalandı

Suçlamalar arasında, 2005 yılı Eylül ayında, Güzelbahçe Belediyesi'nin eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt'un, 3 kurşunla bacağından vurularak yaralanması da yer aldı. 7 ay süren takipte, başkan Avkıran'ın makam odasında yaptığı görüşmeler ise yerleştirilen ?böcek' kamerayla tespit edildi. Gözaltındaki zanlılardan 46'sı, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 74 zanlı sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü çıkışında görüntü alan gazetecilere tepki gösteren Güzelbahçe Belediye Başkanı Avkıran, ?Yazıklar olsun, beni ve ailemi rezil ettiniz. Ben 10 yıldır hizmet ediyorum? diye bağırdı. Yargılamanın ardından, aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Değirmendere Belde Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren'in de bulunduğu 39 zanlı tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber