Aksaray'da, adı Ergenekon Apartmanı olan binanın önünde bomba bulundu

Haber Giriş : 15 Ocak 2009 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AA - Aksaray'daki Ergenekon apartmanı önünde bulunan poşette bombalar ve mermiler bulundu.

Aksaray'da Ergenekon Apartmanı önünde bir poşet içinde 3 el bombası, 1 sis bombası ,15 G3 piyade tüteği mermisi bulundu.


Aksaray'da, adı Ergenekon Apartmanı olan binanın önünde bomba bulundu

Ankara'da bir köprü altında 20 adet el bombası bulundu


Aksaray polisi, bu gece aldıkları bir ihbar sonucu gittikleri Ergenekon Apartamanı önünde, poşet içerisinde el bombası ve mermi buldu.

Olay, saat 01.00 sıraladrında Ereğlikadın Mahallesi Küçükkergi Caddesi 8 sayılı Ergenekon Apartmanı önünde meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine Ergenekon Apartmanı önüne giden Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, bir poşet içerisindeki el bombası ve mermileri gördü. Bomba uzmanını incelemesinin ardından poşet içerisindeki bomba ve mermilerle birlikte TEM Şubesi'ne götürüldü. Poşette, 3 elbombası, 1 adet sis bombası, 15 adet de G-3 Piyade Tüfeği mermisi olduğu öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Halis Böğrücü, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, ele geçirilen mühimmatın incelendiğini söyledi.


Aksaray'daki bombalar polise ihbar sonucu bulunmuş

AKSARAY(CİHAN)- Aksaray Valiliği, Ergenekon apartmanı önünde bulunan üç adet el bombası ve çeşitli çaplarda mermi ve mühimmatların polise gelen ihbar sonucunda ele geçirildiğini bildirdi. Olayla ilgili olarak Aksaray Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün akşam saat 23.45 sıralarında, Ereğlikapı Mahallesi Küçük Kergi Caddesi'ndeki bir motosiklet ve bisiklet tamir atölyesi önünde şüpheli paketin olduğu yolunda polise ihbar geldiği belirtildi. Polis ekiplerinin, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra inceleme yaptığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yar verildi: "Yapılan incelemelerde; Küçük Kergi Caddesi üzerinde yerde üzeri beyaz renkli naylon poşete sarılı silindir şeklinde muhtemelen patlayıcıya ait mekanizma sistemi parçasının olduğu, 3 adet pimi takılı el bombasının olduğu, MKE-93 (altı adet), MEN 7.62x51 41-61 (bir adet), MKE- 65 (bir adet), MKE -91 (bir adet), MKE- 65 (bir adet), MKE -94 (bir adet) 87 numaraları bir adet, Nobel-12 Sport ibareli bir adet av tüfeğine ait fişek olmak üzere toplam 13 adet fişek olduğu görülmüş, ayrıca olay yerinde bazı materyaller elde edilmiştir."

Bulunan el bombaları ve fişekler balistik inceleme yapılmak üzere Ankara'ya gönderildi. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber