SGK sahte müfettişlere karşı vatandaşı uyardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sahte müfettişlere karşı uyardı. SGK'nın adını kullanarak özellikle organize sanayi bölgelerindeki işyerlerini arayarak kendilerini müfettiş olarak tanıtan kişilerin teftiş yaptığına dikkat çekildi. Bu kişilerin teftişlerde gerekli kolaylıkların sağlanacağı sözü vererek para istediği uyarısında bulunuldu.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, ev ziyaretleri yapan sahte SGK görevlilerinin, "Yüklü miktarlarda ölüm aylığınız var. Bunun ödenmesi için yapılacak işlemler için belli bir miktarın Kuruma yatırılması gerekiyor." dediği ifade edildi. Sahte kişilerin, özellikle büyükşehirlerdeki işveren ve sigortalılara, SGK adını kullanıp görevli oldukları izlenimi uyandırdıkları ifade edildi.

İşveren ve sigortalıların SGK'ya yaptıkları ihbarlar sonucunda ortaya çıkan sahte müfettişlerin son olarak Ankara'da benzer girişimde bulunduğuna dikkat çekildi. Kurumun adını kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunanların izlediği yol ve yöntemleri yazılı açıklamayla kamuoyuna duyuran SGK, Sosyal Güvenlik Dergisi, Sosyal Sigorta Gazetesi gibi yayınların Kurum adına fahiş fiyattan satılmaya ve abone edilmeye çalışıldığı kaydedildi. SGK adına benzer dernek ve organizasyonlar adı kullanılarak çıkarmak istedikleri dergi, gazete türü yayınlar için destek amaçlı 150-400 TL arası fiyattan ajanda gibi ürünlerin satılmaya çalışıldığına vurgu yapıldı. Sahte müfettişlerin diğer faaliyetleri şöyle sıralandı:

"Özellikle organize sanayi bölgelerinin aranarak kendilerini müfettiş olarak tanıtıp, teftişe gelineceğinin, yapılacak teftişlerde gerekli kolaylıkların sağlanacağının bildirilmesi, bu arada dernek ve yayın faaliyetleri için destek talep ediliyor. Sigortalıların geçmişte hak ettikleri yüklü miktarlarda ölüm aylıkları olduğu, bunun ödenmesi için yapılacak işlemler için belli bir miktarın Kuruma yatırılması gerektiği ve bu işle görevli olduklarının bildirilmesi."

Açıklamanın sonunda, "Benzer yol ve yöntemlerin hiçbirisinin Kurumumuz çalışma usul ve esasları ile ilgisi bulunmamaktadır. Yukarıdaki ve benzer yol ve yöntemlerle yapılan hiçbir girişime itibar edilmemesi, bu tür girişimlerde bulunanlar hakkında "ALO 155" ihbar hattına veya en yakın emniyet birimine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunulması gerekiyor." uyarısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber