Sözleşmeli personel kadro peşinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli personele kadro verilmesi talebiyle "Kadromu İstiyorum" kampanyası başlattı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya kapsamında ilk olarak sözleşmeli personeller tarafından imzalanan dilekçeler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve siyasi partilerin TBMM Grup Başkanvekillerine teslim edilecek. Çeşitli eylem ve etkinliklerle de kampanya sürdürülecek.

Sendika Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli personelin tabi oldukları mevzuat gereği eşleri ile işleri arasında bir tercihe zorlandığını belirtti. Kahveci, "Bugün ne yazık ki 50 bin sözleşmeli sağlık çalışanı arkadaşımızdan kimisi ailesine kavuşamıyor, kimisi evlenemiyor, evlenenler bir araya gelemiyor, çocuklarını göremiyor, kimisi göreve başladığı yerde ömrünün tükeneceğinden dolayı ümitsiz bir şekilde çalışıyor" dedi.

Sözleşmeli personellerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda ilerlemeler sağladıklarını ancak bu hakları yeterli görmediklerini ifade eden Kahveci, kadrolu memurlara tanınan tüm hakların aynı biçimde sözleşmeli personele de tanınmasını istediklerini vurguladı.

Bu amaçla "Kadromu İstiyorum" kampanyasını başlattıkları belirten Kahveci, "Hiç kuşkusuz ki sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi için mücadele büyük ve zor bir mücadele olacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmeli çalışanları bu mücadelemize çağırıyoruz. Bunun ilk adımı olarak dilekçe kampanyası başlatıyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber