Altın fiyatlarında önümüzdeki hafta ne olur?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Altın fiyatlarında önümüzdeki hafta 800-900 ons/dolar seviyeleri arasında bir trend bekliyoruz.

Goldaş Kuyumculuk Finans Müdürü Gökhan Aksu, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta da yatay seyrini sürdüreceğini öngördüklerini belirterek, "Genel anlamda 800-900 ons/dolar seviyeleri arasında bir trend bekliyoruz."dedi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz haftayı, Avrupa Merkez Bankası'nın(AMB) faiz indirim kararı beklentisi gölgesinde geçiren piyasalarda altın fiyatlarının da euro/dolar paritesi odaklı hareket ettiğini hatırlattı. Haftaya 1.3477 seviyelerinde başlayan euro/dolar paritesinin üst üste dört gün düşerek en düşük 1.3026 seviyelerini gördükten sonra tekrar yükselişe geçtiğini belirten Aksu, AMB'nin piyasa beklentilerini karşılayan faiz indirimi sonucunda sürpriz yaşanmamasının pariteye alım getirdiği yorumunu yaptı. Aksu, buna bağlı olarak altın fiyatlarının da 802.20 ons/dolar seviyelerini test ettikten sonra gelen alımlarla 824 ons/dolar seviyelerini gördüğünü kaydetti.

ABD tarafında faiz kozunu oynayabilecek çok fazla bir alan kalmamış olmasının bu ülkeden gelecek ekonomik verilerin ön plana çıkmasına neden olduğunu anlatan Aksu, şöyle konuştu: "Faizler indirildi, şimdi ekonominin canlanmasına yönelik atılacak adımlar takip edilecek. Ancak enflasyonun kontrol altında tutulup tutulamayacağını zaman gösterecek. Artan enflasyon eğilimi altın fiyatlarının yükselmesine neden olacak bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Henüz böyle bir durumun yaşanması için çok erken. Bu nedenle altın fiyatları önümüzdeki hafta da yatay seyrini sürdürecek gibi görünüyor. Genel anlamda 800-900 ons/dolar seviyeleri arasında bir trend bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber