Liselilerin ders notları sanal ortama taşındı

Haber Giriş : 04 Aralık 2004 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Ahlat İlçesi'ndeki Ahlat Çok Programlı Lise öğrencilerinin ders notları, sanal ortama taşındı.

Ahlat Çok Programlı Lise öğretmenleri Bilgin Karakaş ve Serdar Kadı tarafından öğrenci bilgileri bilgisayara aktarılarak hazırlanan web sitesi ile veliler, öğrencilerin durumları hakkında bilgilendiriliyor.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları siteye ''www.ahlatcpl.com'' adresinden girilebileceğini belirterek, öğrenciler hakkındaki bilgilerle ders notlarının ayrıntılı bir şekilde yayınlandığını söyledi.

Ders notlarının yanı sıra öğrencilerin kimlik bilgilerinin de yer aldığı site ile öğrencilerinin doğum günlerini sanal ortamda kutlayacaklarını anlatan Karataş, öğrenciler için sürprizler de hazırlayacaklarını kaydetti.

SANAL ORTAMDA DERS

Ahlat'ı tanıtmayı da amaçladıklarını belirten Karakaş, şöyle devam etti: ''Tüm öğrencilere web tasarımını öğretmek istiyoruz. Ayrıca her ay bilgi teknoloji sınıfından, bir dersi canlı yayında sanal ortama taşımayı düşünüyoruz. Doğu'nun mahrumiyet bölgesi olmadığını, bilgi ve teknolojiyi en iyi kullanan bölgelerden biri olduğunu da herkese göstermek istiyoruz. Bunu da tüm öğrencilerimize web tasarımını öğrettikten sonra yapılacak çalışmalarımızla göstereceğiz.''

Bilgin Karakaş ile Serdar Kadı, ilk görev yerlerinin Ahlat olduğunu ve bu işleri yaparken büyük heyecan duyduklarını söylediler. hlat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş ise öğretmenlerin teknolojiyi bu kadar iyi kullanmalarının, ilçe tanıtımına katkıda bulunmalarının, velilere öğrenci bilgilerini sanal aleme taşınmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber