Adana halkı Aytaç Durak'tan 5. dönem için aday olmasını istemiş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2009 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana halkı arasında yaptığı geniş katılımlı kamuoyu araştırmasında, büyük çoğunluktan "yeniden aday olun, sizin arkanızdayız" mesajı aldığını, bunun üzerine aday olduğunu söyledi.

AK Parti Adana adaylarının açıklaması sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini kastederek, "Ömrü neredeyse belediye başkanlığında geçecek ve hala burayı bırakmak istemiyor. Bu nasıl hırs?" dediğini hatırlatan Durak, "Adana halkı beni yeniden başkan görmek istiyorsa, bu talebe duyarsız kalamazdım. Kaldı ki, AK Parti'li üyeler arasında yapılan ilk temayülde ve Adana'da yapılan bütün anketlerde AK Parti'li seçmenler ve de özellikle Adana halkı 'Aytaç Durak' demişti. Ayrıca her şey seçim mi

demek? 5 yıl boyunca hizmet için birlikte çalıştığı insanı, hedef tahtasına koymak hangi vicdana sığar?" dedi.

Her seçim öncesi olduğu gibi, önümüzdeki yerel seçimler öncesi de Adana halkına danıştığını kaydeden Başkan Durak, şunları söyledi:

"Ben her zaman halkıma danışarak karar verdiğimi söylüyorum. Önümüzdeki seçimler öncesi de yine halka danıştım. Büyük çoğunluk benim yeniden aday olmamı istedi. Adaylık konusunda Sayın Başbakanı mı dinleseydim, yoksa Adana halkını mı? Elbette halkımı dinleyeceğim. Bundan doğal bir şey olabilir mi? Benim hayat anlayışımda, halkıma hizmet etmek çok büyük bir şereftir. Aynı zamanda fedakarlıktır. Özel hayatımızı, ailemizi ihmal etmektir. Ben halkımın isteğine 'hayır' diyerek, onun teveccühünü ve inancını görmezden gelip görevden kaçamazdım".


25 Mart 1984 tarihinde Anavatan Partisi'nden Adana Belediye Başkan adayı oldu ve seçimin ardından büyük bir oy farkıyla Adana Belediye Başkanı seçilerek göreve başladı. 1989' da Adana Büyükşehir statüsüne dahil edildi. Aytaç Durak 26 Mart 1989 yerel seçimlerinde seçilemedi ve serbest müteahit olarak iş hayatına devam etti.

25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999 seçimleri ile birlikte 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde DURAK, 4. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber