Türkiye'nin ilk anne eğitim merkezi Gaziantep'te açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2009 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün, Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamında, Türkiye'nin ilk anne eğitim merkezi olan ''Umut Anne Merkezi'', törenle açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde oldukça yaygın olan Umut Anne Merkezi'ni açarak, bu alanda Türkiye'de bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.

Açılışa, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı.

Açılışta konuşan vali Kamçı, aile ve toplumun sağlıklı gelişimi için açılan bu merkezin, Avrupa ve ABD'de yaygın olduğunu söyledi.

Kamçı, bu merkez sayesinde kendini daha fazla geliştirme ve sosyalleşme fırsatını bulacak kadınların, topluma daha fazla olumlu katkısının olacağını bildirdi.

Türkiye'de kadının toplumsal yaşamdaki rolü ve sorumluluğunun daha fazla olduğuna dikkati çeken Kamçı, ''Kadınlarımız gerçekten milletin anası olmak istiyorlarsa, Atatürk'ün dediği gibi erkeklerimizden çok daha aydın, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar. Bu projenin Gaziantep'e çok faydalı olacağına inanıyorum. Merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber