CHP, Filistin'e destek mitingi düzenledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2009 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin: Derhal Gazze'yi terk edeceksiniz

İstanbul - CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İsrail'in ateşkes kararıyla ilgili, "Ateşkes yetmez, derhal Gazze'yi terk edeceksiniz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığınca Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda düzenlenen "Filistin'e Destek Mitingi"nde konuşan Tekin, iktidarın Filistin'deki katliama seyirci kaldığını savunarak, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Tekin, Türkiye'nin bu coğrafyada çok önemli olduğunu ve hükümetin kanı durdurmak için gereğini yapması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği vahşeti kınadıklarını ifade ederek, masum insanların, kadınların ve çocukların ölmediği bir dünya istediklerini kaydetti.

"Türkiye, İsrail ile diplomatik temasları kesmeli" diyen Soysal, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi.

Soysal, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğunu da anımsatarak, komisyon olarak Gazze'ye gitmeleri gerektiğini, bu önerisini komisyon üyelerine teklif ettiğini söyledi.

Sanatçı Arif Sağ'ın da destek verdiği mitinge katılanlar, "Diren İsrail, masum halklar yenilmez" şeklinde slogan attı. Miting öncesinde Filistin'de ölenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber