İş istedim, küfür etti; başkanı vurdum

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİNOP Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile işadamı arkadaşı Osman Gündoğdu'yu tabancayla vurup yaralayan 21 yaşındaki Yavuz Akgül, polis kıyafeti üzerine çelik çelek giydirilerek Adliye'ye getirildi. İfadesinde, ?Başkandan iş istedim. O bana küfür etti, onun için vurdum? dedi. Başkan Yılmazer ise ?Ölümden döndük. Birden tabancasını çıkarıp bana doğru ateş etmeye başlayınca şoka girip kendimizi yere attık? dedi. Akgül, ifadesinin ardından tutuklandı.

Olay dün gece Sinop'un Tersane Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre akşam saatlerinde Aşıklar Caddesi'nde gezen Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in yanına gelen bekar Yavuz Akgül, işsiz olduğunu belirterek iş istedi. Ancak Başkan Yılmazer, iş olmadığını söyleyince Akgül diretip tartışmaya başladı. Başkan Yılmazer'in yanında bulunanlar tarafından sakinleştirilen Yavuz Akgül olay yerinden uzaklaştırıldı. Başkan Zeki Yılmazer ise işadamı arkadaşı 56 yaşındaki Osman Gündoğdu ile birlikte Tersane Mahallesi'nde bulunan Şanoğlu Kıraathanesi'ne gitti. Burada arkadaşı ile oturup çay içip sohbet ederken kendisini takip eden Yavuz Akgül de kahveye gelerek karşılarına oturdu.

Akgül, kısa süre sonra 9 milimetre çapındaki el yapımı ruhsatsız tabancasıyla Başkan Yılmazer'in bulunduğu masaya rastgele ateş etmeye başladı. Yere yatan Başkan Yılmazeir'in tabancayla karşılık vermesi üzerine kahve içerisinde çatışma çıktı. O sırada içeriside bulunan kişiler şoka girip yere yatarken, can kaybının yaşanmaması ?mucize' olarak değerlendirildi.

19 EL ATEŞ EDİLDİ

Toplam 19 el ateş edilen olayda, Başkan Yılmazer sağ elinin işaret parmağından, yanında bulunan arkadaşı Osman Gündoğdu ise kalçasından yaralandı. Yavuz Akgül de sol kolundan vuruldu. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Akgül, yapılan tedavisinin ardından geceyi Emniyet'te geçirdi. Emniyet'teki ifadesinin ardından da bugün geniş güvenlik önlemi altında Adliye'ye getirilen Yavuz Akgül'e polis kıyafeti, üzerine çelik yelek giydirildi. Adliye önünde de çevik kuvvet ekipleri bölgeyi güvenlik çemberi altına aldı.

İŞ İSTEDİM, KÜFÜR ETTİ

Akgül ifadesinde, ?Başkan'dan iş istedim. Beni tersleyince tartıştık. Ardından bana hakaret, küfür etti. Ben de bunu gururuma yediremedim? dedi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandıktan sonra evinde dinlenmeye çekilen Başkan Zeki Yılmazer de Adliye'ye gelerek ifade verdi. Sağlık durumunun iyi olduğunu ve ölümden döndüğünü söyleyen Başkan Yılmazer, ?Hayatımda böyle bir şey görmedim. Yolumu kesip benden iş istedi. Ben iş olmadığını söyleyince diretip, ?Bana iş vereceksin' diye zorlamaya başlayınca ben de kendisini tersledim. Sonra bizi takip etmiş. Akşam arkadaşımla kahveye gidip oturdum. Sonra bu kişi geldi. Karşımdaki masaya oturdu. Ben birşey olacağından şüphelendim. Birden tabancasını çıkarıp bana doğru ateş etmeye başlayınca kendimizi yere attık. Bu arada yanımda bulunan tabancamı çıkarıp kendimi korudum. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendisinden şikayetçiyim? dedi. İfadelerin ardından Yavuz Akgül tutuklanarak Sinop E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber