Savcı Öz'ü HSYK'da bitirme senaryosu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON terör örgütü soruşturmasını yürüten 5 kişilik savcı ekibin başı Savcı Zekeriya Öz'ü görevden alamayacağını anlayan Ergenekon lobisinin, şimdi de Öz'ün etkisizleştirilmesi için kulis yaptığı belirlendi. Buna göre önce ?İş yoğunluğu ve davanın kapsamı' gerekçe gösterilerek soruşturmaya iki savcı daha atanacak. Savcılardan biri Öz'den daha kıdemli olacak. Böylece Öz'ün elindeki yetkiler yeni savcıya devrolacak.

YARSAV HSYK'DA KULİS YAPIYOR

BU senaryo için YARSAV yöneticilerinin bugün toplanacak olan HSYK üyeleri nezdinde girişimlerde bulundukları iddia edildi. Ancak HSYK gündemini, kurulun başkanlığını yapan Adalet Bakanı belirliyor. Bugünkü toplantıya başkanlık etmesi beklenen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, geçen hafta içinde Savcı Öz'le ilgili bir gündemleri olmadığını açıklamıştı.

HSYK'NIN SAVCI ATAMA YETKİSİ YOK

YARGITAY Onursal Başkanı Sami Selçuk da star'a yaptığı açıklamada, HSYK'nın soruşturmaya savcı görevlendirmesinin sözkonusu olamayacağını belirtti. Selçuk, ?Sabih Kanadoğlu'nun söylediği konular Başsavcılığı ilgilendirir. Eğer Başsavcı gerekli görürse daha fazla savcı görevlendirebilir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber