Sağlık çalışanlarından ek ödeme eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesinden bir grup, "Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin yapılmadığı" gerekçesiyle eylem yaptı.

Ellerinde, "Ek ödememe dokunma" ve "Ek ödemeler hemen ödensin" yazılı dövizlerle, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan grup, burada istemlerini dile getiren sloganlar attı.

Daha sonra yapılan basın açıklamasında, hükümetin "Sağlıkta yıkım" programı uyguladığı iddia edilerek, "15 Ocak 2009 tarihinde ödenmesi gereken ek ödemelerimiz yapılmamıştır. Bu gecikmeden dolayı fatura ve kredi kartı ödemelerimize gecikme faizleri işlemeye başlanmıştır. Ek ödeme alacakları ödenmeli ve çalışanların mağduriyeti giderilmelidir" denildi.

SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara da yaptığı konuşmada, "Sağlıkta dönüşümün, sağlık çalışanlarının geleceğini karartacak bir projeye dönüştüğünü" ileri sürerek, "Sağlık kurumlarında yemeklerin ücretli hale getirilmesini" eleştirdi. Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber