Atalay seçmen kütüklerine ilişkin bilgi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile ilgili çalışmalar sırasında bazı aksama ve eksikliklerin olabileceğini belirterek, "Ancak, bu aksaklıkların düzeltilmesi için gerekli mekanizmalar, sistemin içinde vardır ve işletilmektedir" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündemdışı söz alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ve seçmen kütükleri ile ilgili çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Bakan Atalay, seçmen kütükleri ile ilgili konunun Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yetki ve sorumluluğunda olduğunu, dolayısıyla bu konuda düzenleme yapan ve gerekirse açıklama yapması gereken yerin de Yüksek Seçim Kurulu olduğunu anımsattı.

Son aylarda, mahalli seçim atmosferine girildiğini ve yeni bir tartışma konusunun gündeme geldiğini ifade eden Atalay, seçmen sayısı artışının ardında "derin manalar" aranmaya başlandığını kaydetti.

Atalay MERNİS ve bunun tamamlayıcısı projelerle yeni sisteme geçildiğini, bütün nüfus hizmetlerinin bilgisayar ortamında gerçekleşmesinin altyapısının Hükümetleri döneminde oluşturulduğunu belirtti.

Bu çalışmalar sırasında bazı aksama ve eksikliklerin olabileceğini belirten Atalay, "Ancak, bu aksaklıkların düzeltilmesi için gerekli mekanizmalar sistemin içinde vardır ve işletilmektedir" diye konuştu.

Bazı küçük örneklerin gündeme getirilerek sistemi topyekün sakat ilan etmenin sağduyulu bir yaklaşım olmadığını ifade eden Atalay, "Ben, bunların medyada örnekler olarak yer almasında memnun oluyorum. Çünkü, bu şekilde aksamalar varsa görülüyor, düzeltiliyor."

Türkiye'ye getirdikleri bu değişik sistemin yeterince takdir edilmediğini ifade eden Atalay, "Hatta muhalefet bir defa teşekkür edeceğine, sürekli eleştiriler getirdi" dedi.

Bütün bunlara rağmen "6 milyon seçmen farkı" diye iddia edenleri anlamakta zorluk çektiğini belirten Atalay, "Bu sistem açıktır, incelenebilir. Bu verilerin hepsi bellidir. 6 milyonun nereden geldiği belli. Biz Türkiye'de yanlış bir sistemi düzelttik. Yanlış yürütülen bir sayımı, bir seçmen kütüğü belirleme sistemini yeniledik" dedi.

Bakan Atalay, seçmen hakkını kazanmış bütün vatandaşları, kendisi istesin istemisin, başvursun başvurmasın, seçmen kütüğüne kaydettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber