Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale ile İzmir'in kuzey ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

EGE VE BATI AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Ege ve Akdeniz'de fırtına beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, halen Ege'de güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde (38 ila 61 km/saat) esen rüzgarın daha da kuvvetlenerek yarın öğleden sonra 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya dönmesi, gece saatlerinde Orta ve Güney Ege'de zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın cuma sabah saatlerinde de kıyılarda etkisini sürdüreceği, öğleden sonra hafifleyerek güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50 ila 75 km/saat) fırtına şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'de doğu yönlerden orta kuvvette esen rüzgarın kuvvetlenerek perşembe günü Batı Akdeniz açıklarında 5 ila 7 (38 ila 61 km/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgara, cuma günü sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Fırtına Ege'de hafta sonu da etkili olmaya devam edecek, Batı Akdeniz'de ise Cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber