Sağlık çalışanlarından simit ve yumurtalı protesto eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı simit ve yumurtayla protesto etti.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na bağlı yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelden yemek ücreti adı altında katkı payı alınmasına tepki gösteren sağlık çalışanları, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Egetim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde eylem yaptı.

Sendika adına konuşan Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin 89. maddesi ve Devlet Memurları Yemek Yardımı Yönetmeliği'ne göre sağlık çalışanlarından yemek parası kesilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Bu konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Doğruyol, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, suskunluğunu bozup çalışana sahip çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Daha sonra birer simit alan sağlık çalışanları, bir tava içinde sembolik olarak iki yumurta kırdı.

Bu eylemden yardım saat sonra ise yaklaşık 100 metre ileride, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından aynı konuda başka bir protesto gösterisi düzenlendi.

Burada da simitler kullanıldı. Sendika üyeleri adına basın açıklamasını, SES İzmir Şube Başkanı Ergun Demir yaptı. Sağlık çalışanlarının 32 saat kesintisiz görev yaptığını ifade eden Demir, Maliye Bakanlığı'nın uygulamasına tepki gösterdi.

Her iki gösteri de olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber