Petkim'de 240 teknisyen törenle işe alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü, Petkim ve Ege Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ?İstihdam garantili iş gücü eğitimi? projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 240 kursiyer Aliağa Petkim'de törenle işe başladı.

Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, Aliağa'daki tesislerde düzenlenen törende yaptığı konuşmada global krizin talep krizine dönüşerek şiddetini artırdığı bir dönemde 240 meslek lisesi mezunu genç teknisyeni bünyelerine katmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Büyüme planları doğrultusunda şirketi geleceğe taşıyacak yeni bir teknisyen kuşağı oluşturmak amacıyla sürdürdükleri yenileme ve yetiştirme programı gereği istihdam oluşturmaya devam edeceklerini anlatan Yavuz şöyle konuştu:

?Petkim kendisine yüklenmiş olan misyonu yerine getirmek için, gittikçe artan ve değişen rekabet koşullarının karşısında büyümek ve rekabet gücünü artırmak için sürekli iyileşme, sürekli gelişme ilkesini benimsemiştir. Bugüne kadar uyguladığımız istihdam politikasında yaptığımız değişiklerle gençleştirme ve nitelikli eleman alma suretiyle yedekleme yaparak işgücü verimliliğinde artış oluşturduk. 2004 yılında başladığımız 'Petkim Yeniden Yapılanma' sürecimizde, insan kaynağımızın kalifikasyon olarak petrokimya üretimi yapan şirketimizin gerekleri doğrultusunda olmasına özen gösterdik. Bu süreçte istihdam ettiğimiz çalışanlarımızın tamamı meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunudur. Eylül ayında Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi işbirliği ile başlattığımız programının birincisini tamamlamış ve kursiyerlerimizi işbaşı yaptırmış olmanın gururu ve sevincini yaşıyoruz.?

Yavuz, hammaddede yüzde yüz dışarıya bağımlı olmaktan kurtulmak için bir rafineri kurulacağını kaydederek, şöyle devam etti:

?Anahtar kelimemiz üretmektir. Üreterek istihdam yaratabiliriz. Gerek yeni kurulacak olan hammadde rafinerimiz gerek Petkim'in yenilenme ihtiyacı ve yeni yatırımları için, teknik personel alımına devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki; iki masa bir sandalye ile ülkemizde mal satarak seslerini yükseltenler, ülkemizi bir hurda plastik çöplüğü haline dönüştürmek isteyenler, Petkim'in varlığı nedeniyle istediklerini yapamayanlar karşısında sesimiz her zamankinden daha güçlü çıkacaktır. Üretim yapmadan, istihdam oluşturmadan, yerli üretimin gücünü artırmadan hiçbir problemimize çözüm üretemeyeceğimiz gerçeğini ülkemizin sağduyusuna emanet ediyoruz.?

Petkim Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Tuncer de iş garantili eğitim kurslarını ihtiyaca göre dönemler halinde devam ettireceklerini kaydetti.

Törende 90 günlük eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve Petkim kadrosuna dahil olan 240 teknisyen, stajer önlüklerini havaya atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Törene İzmir Vali yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, İş Kur İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimiler Fakültesi Dekan yardımcısı Prof Dr. Haluk Soyuer ve Aliağa protokolü katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber