Atalay'dan valilere: İşinizi iyi yapın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, valilere, halka karşı mütevazi olmaları ve işlerini iyi yapmaları uyarısında bulunarak, "İşimle ilgili acımasızım." dedi. Atalay, valiler toplantısı yaptığı konuşmada, mülki amirlerin özlük hakları konusunda önemli düzenlemeler yapıldığını, önemli yetkiler ve haklar verildiğini belirterek, "Bu şekilde hizmetlerin daha verimli yürütülmesi için hükümet olarak elimizden gelen çabayı gösterdik. Hem kaynak aktardık hem yetki verdik." diye konuştu.

Üzerinde durdukları en önemli konuların başında, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması geldiğine işaret eden Atalay, "Valilerin en önemli görevi, halkın huzur ve güvenini sağlamak, emniyetlerini tesis etmektir. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını nicelik ve nitelik yönünden karşıladık. Her türlü çete ile mücadelede önemli başarılar elde edilmiştir. Bütün bu başarıları elde eden jandarma, emniyet, sahil güvenlik personeline ve valilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Şu anda cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarma ile sağlandığını hatırlatan Atalay, bunun Adalet Bakanlığı'na devredilmesini istediklerini ifade etti.

Atalay, bu durumda 15 bin jandarma tasarrufu sağlayacaklarını ve bunları başka alanlarda değerlendireceklerini kaydetti.

İl ve ilçe belediye sınırları içinin polisin görev alanı olduğunu belirten Atalay, şunları söyledi: "Bunun dışında kırsal alanı jandarmanındır. Jandarmanın görev alanı oldukça geniş. 35 bin civarında köy, 45 bin bağlı mezra var. Coğrafyamızın yüzde 92'sini teşkil ediyor. Buralarda daha yeterli hizmet vermek istiyoruz. Benim göreve başladığımda 94 ilçe sınırı içinde jandarma görev yapıyordu. Bir yıl içinde bu ilçeleri polise devrettik. Yeni 43 ilçede de devir işlemi sürüyor. Şu anda buralarda da hizmet alanı kuruluyor. Buralarda da tasarruf edeceğiz ve kırsal alanda valilerimizin elinde daha fazla imkan olacak."

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİDEN YAPILANMA TAMAMLANDI

Atalay, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade ederek, "Bütün boyutlarıyla koordinesi için bakanlığıma önemli görev verdiniz. Bu koordine ile ilgili çalışma tamamlandı. Bütün ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerini aldık. Size de bilgi arz ettim. Sizin talimatınızla Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun ilk toplantısında değerlendirilecek ve sonra Bakanlar Kurulu tasarısı olarak Meclis'e gönderilecek." diye konuştu.

Terörden zarar gören vatandaşların zararlarının hızlı şekilde karşılanmaya çalışıldığını anlatan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda 769 milyon TL terörden zarar görenlere ödeme yapılmıştır. 352 milyon TL daha ödenecek. 2009 bütçesine de bu konuda ödenek koyulmuştur. Süreç içerisinde yine ödenek koyulmasını talep edeceğiz. Valilerimizden, bu konuyu titiz yürütmelerini adaletli yürütmelerini talep ediyorum. Pek çok kesim takip ediyor. AB takip ediyor."

AK Parti Hükümeti'nin sosyal devlet ilkesini çok önemsediğine dikkat çeken Atalay, şöyle konuştu: "Bütün ilkelerimiz çok önemli ama sosyal yardımlara, sosyal desteklere büyük önem veriyoruz. Sosyal yardımlaşma vakıflarının başkanları valiler ve kaymakamlardır. Adaletli ve dikkatli olunması çok önemli. Bu kaynağı iyi kullanın. Vatandaşın karşısında daha önce çaresiz kalınıyordu. Şimdi elinizde kaynak var, çaresiz kalmıyorsunuz. Mümkün olduğunca kalıcı yardımlara ağırlık verin. Proje destekleri, iş edindirme gibi."

Yerel seçimlerin ülkenin her yerinde huzurlu, güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Atalay, "Valilerimizden, her zaman dirayet bekliyorum. Halka karşı mütevazi olun, işinizi iyi yapın. İşimle ilgili acımasızım. Vatandaşa karşı şefkatli, merhametli ama işinizde dirayetli olun." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber