MEB'de özür grubunda hayretler uyandıran uygulama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 22:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kılavuzda ?3.3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde kadrolu öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde (eşi D ve E hizmet sınıfı ilçelerdeki eğitim kurumlarında kadrolu olarak çalışanlar hariç) çalışan zorunlu hizmete tabi kadrolu veya sözleşmeli öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır."

şeklinde olan madde;

?3. 3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde (eşi D ve E hizmet sınıfı ilçelerdeki eğitim kurumlarında çalışanlar hariç) çalışan zorunlu hizmete tabi öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.?

şeklinde değiştirilmişti. Uygulamada değişen bir şey olmadığı bize ulaşan bir çok mailden anlaşılmaktadır.

Bu değişiklikle beraber kadrolu öğretmen zorunlu hizmete tabi olsa dahi (zorunlu hizmet bölgesinde çalışsa da) Sözleşmeli eşinin yanına yer değiştirebilecekken uygulamada birçok öğretmenin mağdur edildiği anlaşılmaktadır. Bakanlık nezdinde öğretmenler tarafından yapılan telefon görüşmelerinden de bir sonuç alınamamaktadır.

Bu konuda gelen bir çok mailden bir tanesi

?Eşim Adana'da sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyor. Ben ise zorunlu hizmet bölgesinde kadroluyum ve zorunlu hizmetimi yapıyorum. Eşim benim bulunduğum yer kapalı olduğu için benim yanıma tayin isteyemedi.

Benim birinci hizmet bölgesine başvurum zorunlu hizmet gerekçesi ile reddedildi. Yani bakanlık klavuzu aşağıdaki gibi yorumlamıyor. size bu konuda herhangi bir mesaj ulaştı mı? Bunları klavuzun değiştiğinden haberleri yok mu acaba. Ben bakanlığın verdiği bir kaç telefon numarasını aradım .İlgilenmediler isteyemezsiniz diyerek geçiştirdiler. Saygılar..?

Şeklindedir.

Uygulamadaki bu sorun bugün aşılmadığı taktirde Öğretmenlere tavsiyemiz İLİS Sisteminde müracaatlarını yapmaları ve onaylatmaları. Bunu yapamayanların durumlarını anlatan bir dilekçe ile kurumlarına başvurmaları. Kurumları çözümlemeye yetkili olmadıklarından Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri hakkındaki yönetmeliğe göre 3 gün içerisinde ilgili makama iletmek zorundadırlar.

Bu yazışmaya gelecek cevaba göre yargı yoluna başvurmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber